Open armen

Hoeveel mensen zijn er al niet vervolgd om hun geloof? Of slaan op de vlucht in de hoop om een beter leven ergens anders op te bouwen? Het is inmiddels eigenlijk geen nieuws meer. Het is een gegeven. 215 miljoen vervolgde christenen. Laat dat aantal eens op je inwerken…

Als mens kijk je machteloos toe. Wij hebben het hier in Nederland zo goed voor elkaar. We maken ons druk om van alles en nog wat, maar we kunnen wél vrij ons geloof uiten. Gewoon op zondag naar de kerk. Uitkomen waar je voor staat. Christen zijn. De reden waarom je leeft.

Machteloos toekijken. Dat hoeft niet natuurlijk. Je kunt van alles doen. Je kunt de organisaties als bijvoorbeeld Open Doors financieel ondersteunen. Je kunt bidden. In je eigen gebed, in de kerk en in het Huis van Gebed. En ken je dat prachtige lied van Schrijvers voor Gerechtigheid? Open armen. Precies zoals wij deze mensen horen te ontvangen. Een klein gebaar, maar het betekent zo veel voor die mensen. Stel je maar eens voor als het andersom is. Ook dan wil je met Open Armen ontvangen worden.

Tekst:

Met open armen
Kom, als je honger hebt of dorst.
Hier kun je eten, deel met ons.
Kom met je tranen en je pijn.
Hier is het goed, hier mag je zijn.
Met open armen word je ontvangen.

Kom, als je moe bent van je vlucht.
Hier ben je veilig, hier is rust.
Kom, met je wanhoop en verdriet.
Hier mag je weer een toekomst zien.

Welkom in Gods huis.
Welkom, welkom thuis.

Kom met je leegte en je angst.
Hier word je liefdevol omarmd.
Kom maar, als niemand je verstaat.
Hier is een plek voor jouw verhaal.

Tekst: Antonie Fountain, Lee Ann Vermeulen
Tekstbewerking: Roeland Smith, Roald Schaap, Bas van Nienes, Menno van der Beek, Jan-Willem Vink
Muziek: Antonie Fountain, Jeroen van der Werken
Muziekbewerking: Bas van Nienes, Lee Ann Vermeulen, Bas Bons