Open Dorpskerk

Wie de komende tijd langs de achterzijde van de Hervormde Dorpskerk in Nunspeet loopt, ziet de bouwhekken staan. Er wordt gebouwd aan ‘de nieuwe Wheme’, een ontmoetingsplek voor de gemeente aan de kerk vast.

Dit was voor de Commissie Open Dorpskerk aanleiding tot een expositie over de geschiedenis van de Dorpskerk. Wist u dat waarschijnlijk in de 12e eeuw op deze plek al sprake was van een kerkje? Weet u hoe groot het was en waarom het juist op deze plek gebouwd werd? Op deze en andere vragen zal de expositie u in woord en beeld een antwoord geven. Oude ansichtkaarten en een aantal reproducties van schilderijen van de Dorpskerk maken de expositie af. Diverse kunstenaars die in Nunspeet wonen of woonden hebben de kerk op het doek gezet.

Naast de expositie is er gelegenheid de kerk te bekijken, een moment rust te vinden of onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje te maken met de aanwezige gastheren en gastvrouwen. Er zal een leestafel zijn en voor de kinderen een puzzel naar aanleiding van de expositie. De jongste kinderen kunnen met duplo hun eigen kerkje bouwen.

De kerk is open van 10.30 tot 17.00 uur. Om 12.00 uur is er een orgelbespeling door een plaatselijke organist op het prachtige Van Dam orgel.

We hopen dat u een kijkje komt nemen. Iedereen is van harte welkom.

De kerk zal open zijn op vrijdag 26 mei, zaterdag 1 juli, en de dinsdagen 11, 18 en 25 juli, 1, 8 en 15 augustus. Op de dinsdagen zal er om 15.45 uur het interkerkelijk zomerzanguur zijn.