Zondag 1 oktober: israelcollectie (stichting Aleh)

In het vorige nummer van het kerkblad was onder ‘Commissie Kerk en Israël’ een stukje te lezen over vrijwilligerswerk voor de stichting ALEH in Israël. Op de a.s. Israëlzondag willen wij graag collecteren voor deze stichting. Meer dan 700 kinderen met een ernstige verstandelijke en lichamelijke beperking wonen in één van ALEH’s vestigingen (Jeruzalem, Gedera, Bnei Brak en de Negev). Zij krijgen daar 24 uurs geavanceerde medische en educatieve zorg. Daarnaast verleent ALEH per jaar meer dan 26.000 ambulante behandelingen aan milder gehandicapte kinderen. Er wordt verder gekeken dan de beperking, het gaat om het kind: ‘werken aan ontwikkeling en verrijking van de kwaliteit van leven’. Daarvoor worden alle mogelijke middelen, therapieën en zorg ingezet. ALEH koestert het leven en omringt deze kinderen met liefde, levensvreugde en de warmte van een thuis.

Meer informatie vind je op de website van Aleh.