Commissie Kerk en Israël

Contactgegevens:

Secretariaat: H. Drost   Astridlaan 45, 8072 CT, Nunspeet  Tel.: (0341) 254051
Email: kerkenisrael@hervormdnunspeet.nl

Installatie van de commissie en formulering van uitgangspunten

Op 9 januari 1997 is door de Centrale Kerkenraad de Commissie Kerk en Israël geïnstalleerd.

De doelstelling van de commissie laat zich vertalen in de volgende uitgangspunten:

• Het onderzoeken van de Heilige Schrift.
  • Het bestuderen van de Joodse geschiedenis.
  • Het gesprek met Israël.
  • De vorming en toerusting van de gemeente m.b.t. Israël.
  • De bestrijding van het antisemitisme.
  • De dienst aan Israël.