Running Dinner 17 maart

Onze eerste kennismaking met het Running diner op 4 november 2016 in de wijkgemeente Opstandingskerk is ons erg goed bevallen. Het heeft flink bijgedragen aan onze integratie in de gemeente en zodoende kijken we al enkele weken uit naar 17 maart 2017, de datum voor het voorjaars Running diner.

Omdat we de vorige keer nog even de kat uit de boom wilden kijken, hebben we toen als gast deelgenomen, maar deze keer leek het ons leuk om ook gasten te ontvangen en hebben we ons opgegeven om een dessert te verzorgen. Het was nog een hele puzzel om iets origineels te bedenken en alles op tijd klaar te krijgen, hoewel ik (Marten) eerlijkheidshalve moet toegeven dat mijn bijdrage zich beperkte tot morele ondersteuning van Annelies en het voorproeven van de ingrediënten.

Op vrijdagavond rijden we via de supermarkt – het fruit voor de garnering was in Elspeet uitverkocht, in Nunspeet helaas ook, gelukkig is er een smaakvol alternatief – naar de Opstandingskerk, waar we de organisatie in lichte staat van spanning aantreffen. Een deelnemend gezin heeft zich ziek gemeld en zal niet mee-eten. Gelukkig kan er wel bij hen gegeten worden.

Langzaam druppelen alle deelnemers binnen en rond kwart voor 7 opent Jacqueline Westerink het Running diner. Onder de bezielende orgelbegeleiding van Martin Drost zingen we het lied Lichtstand met uw paarlen poorten, waarna Jacqueline voorgaat in gebed en vervolgens het woord geeft aan Lydia van Asselt om het collectedoel te presenteren.

Lydia vertegenwoordigt Voedselhulp Nunspeet en vertelt indringend over de hulp die de Voedselhulp sinds 2010 biedt aan mensen in nood. Ook in een welvarende gemeente als Nunspeet komt echte armoede voor. Lydia geeft enkele schrijnende voorbeelden, waaruit blijkt hoe moeilijk mensen het vinden om hulp te zoeken, maar waaruit ook blijkt hoe gelukkig je mensen kunt maken. Ze doet ook een oproep om eens te overwegen als vrijwilliger mee te helpen. Behalve aan geld en voedsel is daar grote behoefte aan. Het is dankbaar werk… Voor meer informatie: www.voedselhulpnunspeet.nl.
Na de collecte vertelt Jacqueline hoe de avond is ingedeeld:
De collecte voor de voedselhulp heeft het mooie bedrag van € 275 euro opgebracht.

– Voorgerecht: circa 19.00u – 20.00u
– Hoofdgerecht: circa 20.15u – 21.30u
– Nagerecht: circa 21.45u – 22.15u

In de hal ligt voor iedereen een enveloppe klaar met daarin het eerste adres. Bij wie je dan uitkomt is vaak een verrassing. Wij starten bij Bert en Jolanda van Zonneveld. Dat vinden we leuk. Bert kennen we een beetje van zijn presentatie bij het vorige Running diner en nu hebben we gelegenheid iets meer van elkaar te horen. Susan Hennink en Rutger Salverda zijn er ook. Susan kennen we van de Alpha cursus, Rutger kennen we nog niet. Het voorgerecht is heerlijk. Kippensoep, een salade met kip en een wrapje met kip, leuk opgediend en vergezeld van een goed glas. De tijd vliegt voorbij en voordat we er erg in hebben, moeten we het goede gesprek afbreken voor de volgende gang.

De volgende gang brengt ons bij Dick Floor thuis. Dick heeft in samenwerking met Ailina Verhoek het hoofdgerecht voorbereid. We maken kennis met de familie Van de Berg en Jan Gijsbert Verhoek. Jan Gijsbert kenden we al van de collecte en nu weten we dat hij de broer is van Ailina.
De vegetarische ovenschotel is voor vleeseters als wij een hele belevenis. Met name de pastinaak (beetgaar) is een verrassende ontdekking. Samen met de salade een smaakvolle kennismaking met de vegetarische keuken. Door het hilarische gesprek over het eten, het serieuze gesprek over de verkiezingen en het boeiende gesprek over de geschiedenis van de Opstandingskerk vliegt ook hier de tijd en moeten we ons ineens haasten om op tijd terug in Elspeet te zijn om onze dessert-gasten te ontvangen.

Gelukkig staat er nog niemand te wachten, maar de kaarsen zijn nog nauwelijks aan of Henry en Jacqueline Westerink melden zich. Kort daarop arriveren ook Oscar en Annemarie Beijert en kan het dessert opgediend worden.
Annelies heeft een smaakvolle combinatie van zelfgemaakte chocoladesaus, frambozenmonchou, bramen en vanille-ijs gemaakt. Koffie met een glaasje Tia Maria met slagroom maakt het helemaal af. Het geplande half uur wordt ruimschoots overschreden, zo zelfs dat Henry en Jacqueline nauwelijks vertrokken zijn als Jaap Frens ongerust belt of we nog bij de afsluiting zullen komen.

Ondanks ons voornemen ook bij de afsluiting in de kerk te zijn, laten we ons hiervoor toch verontschuldigen, evenals Oscar en Annemarie.

We kijken terug op een gezegende avond vol gezelligheid, leuke ontmoetingen, heerlijk eten en daarmee weer een hechtere band met de gemeente van onze God in de Opstandingskerk in Nunspeet.

Organisatie bedankt en graag tot de volgende Running diner!

Hartelijke groet uit Elspeet, Marten en Annelies Geertsema-Zegveld

Het volgende Running Diner staat gepland voor vrijdag 17 November.