Succesvolle pilot nieuwsbrief Sionskerk

Sinds het laatste weekend van april is de nieuwsbrief van de Sionskerk volledig digitaal. Een verandering die eerst zorgvuldig is voorbereid en soepel is verlopen. Zo’n 300 mailadressen ontvangen momenteel wekelijks op donderdagavond een nieuwsbrief Sionskerk in de mailbox. Deze wordt, zo tonen de cijfers aan, goed gelezen.

Dankzij de digitale nieuwsbrief is een snellere berichtgeving mogelijk en zijn we weer een stukje beter voorbereid op de toekomst. De frequentie ligt met één nieuwsbrief per week hoger dan het kerkblad en hij kan gelezen worden op een mobiel, tablet of pc. Aangezien de nieuwsbrief digitaal is, is het ook mogelijk om berichten kort te introduceren en voor meer informatie door te linken naar bijvoorbeeld de website. De komende tijd willen we nog meer gaan werken aan een stukje persoonlijke aandacht in de nieuwsbrief, dit om de betrokkenheid als gemeente op elkaar te vergroten. Hiervoor zijn we op zoek naar een gemeentelid die daarbij wil ondersteunen.

Dus vind jij dit ook belangrijk, schrijf je makkelijk een verhaal (of ken je iemand) en wil je meer weten? Laat dan je gegevens achter op redactie@hervormdnunspeet.nl. Aan de achterkant van de nieuwsbrief zijn we ook op een andere manier gaan samenwerken. Hierdoor kan een betere afstemming met beamerberichten, afkondigingen en de berichtgeving in het kerkblad worden gemaakt. Het doel is om ieder bericht op het juiste moment en op de juiste plek te publiceren.

Conform de gemaakte afspraken met de AK wordt op basis van deze ervaringen in het komend kerkelijk seizoen per wijk contact gelegd voor een geschikt moment van invoering van de nieuwsbrief in de overige wijken.
In nauwe afstemming met de wijkkerkenraad en scriba worden de benodigde stappen gezet door de mensen van het gemeente-breed werkende communicatieteam

Nadat alle wijken zijn overgegaan op deze werkwijze wordt ons kerkblad in een nieuw jasje gegoten. Aanmelden voor de nieuwsbrief is nog steeds mogelijk via de website.