Alle kinderen starten de dienst met hun ouders in de kerk.

Voor de schriftlezing vertrekken de kinderen van 4 t/m 8 jaar gezamenlijk naar hun eigen ruimte;  kinderen van 4 t/m 6 jaar naar de Oppas 2 zaal en kinderen van 7 en 8 jaar naar de consistorie.

Beide groepen werken vervolgens aan een zelfde thema volgens een vast rooster. Dit rooster is opgesteld in overleg met de wijkpredikant en ligt voor het hele jaar vast. Naar behoefte zal de wijkpredikant de inhoud van zijn preek op het rooster afstemmen. Ook kan het rooster tussentijds naar aanleiding van bijzondere projecten worden aangepast.

Na de preek en voor de collecte komen de kinderen weer terug in de kerk en gaan weer bij hun ouders zitten.

Aandacht voor de kinderen kan voor of na de preek plaatsvinden.

Tijdens geplande bijzondere diensten (dopen, feestdagen, belijdenis, etc.), waarbij veel gemeenteleden worden verwacht, zal er tijdens de dienst gebruik moeten worden gemaakt van de Oppas 2 zaal. Die zondagen zal er geen kindernevendienst zijn.

Eén keer in de maand is er geen Oppas 2 /kindernevendienst. Deze dienst zal er een Kindermoment plaatsvinden en zoveel mogelijk “kindvriendelijk” worden gehouden.

Coördinatie van beide groepen kindernevendienst is in handen van Mieke Sjoer en Josephine Hoff.