10.000 redenen

Ik las net het artikel ‘ontspannen aan de slag‘ dat je ook op deze site vindt. Een blog van ds. Paul Visser, pionier-predikant van de Noorderkerk in Amsterdam. Over ontspannen en genieten. Tijd nemen voor jezelf en voor elkaar. Iets wat wij er vaak bij in laten schieten door de drukte van alledag.

Het lied waar ik aan moest denken bij het lezen van dit artikel begint als volgt: ‘De zon komt op, maakt de morgen wakker. Mijn dag begint met een lied voor u. Heer wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt.’

Als ik ’s ochtends naar mijn werk rijd en ik zie de opkomende zon, dan luister ik graag naar dit nummer. Heel even sta ik stil bij de nieuwe dag die begint. Een moment van ontspanning, genieten van het prachtige nummer en de opkomende zon. En ik weet dat zodra ik ons kantoor binnenloop de hectiek van de dag het weer overneemt. Als ik dan aan het einde van de dag weer terug naar huis rijd, luister ik het nummer vaak nog eens. Weer een moment van ontspanning en het besef dat God mij ook die dag weer heeft bijgestaan. Een van die 10.000 redenen waar ik dankbaar voor mag zijn. Looft de Here, mijn ziel!