Alpha-cursus blijft nog even on-hold…

Het was inmiddels een vast gegeven dat de Alpha-cursus tweemaal per jaar werd georganiseerd. Door Corona moeten we helaas nog even pas op te plaats houden. 

Corona
Tijdens de Alpha-cursus denken we met een gemiddelde groep van ongeveer 20 deelnemers, in 15 avonden na over sprekende onderwerpen uit de bijbel. Het mooie kenmerk van deze cursus is dat we de avond starten met een maaltijd, samen zingen, luisteren naar een inleiding en vervolgens doorpraat in een wat kleinere groep. De onderlinge relatie en het samenzijn is een belangrijk onderdeel hiervan. Deze kostbare vorm maakt het tevens bijzonder moeilijk om de cursus in deze periode van Corona volgens de richtlijnen van het RIVM te organiseren. Het spreekt voor zich dat we voor zowel de deelnemers als leiding onze gezondheid niet op het spel willen zetten. Om die reden hebben we voor nu moeten beslissen de cursus qua vorm nog even on-hold te zetten. Wij hopen en kijken ernaar uit om, zodra het allemaal weer kan, de Alpha-cursus weer te mogen starten.

Tegenvaller?
Tot zover de vorm, wat een tegenvaller! Wellicht had je juist voor jezelf de keuze gemaakt om dit najaar de cursus te volgen: opzoek naar de antwoorden op vragen waar je over nadenkt en ontdekken wie Jezus is. Je had al veel mooie verhalen om je heen gehoord, en dit was juist het moment dat je wilde starten. 

Voor ons als leiding voelt dit ook als een domper. Een flinke groep betrokkenen stonden en staan paraat om samen met jou op te mogen trekken in de zoektocht naar de zin van het leven. En dan blijkt ineens dat deze kostbare vorm moeilijk past in het “nieuwe normaal”. 

Los van de vorm blijft de boodschap ongewijzigd
Zoals wij de God van de Bijbel hebben mogen leren kennen, hebben wij een liefdevolle Vader die eeuwig trouw houdt. Hij laat niet los. Ook jou niet. Hoewel vormen van samenzijn in afgelopen eeuwen door verschillende perioden van oorlogen, ziektes en crisissen moesten wijken, veranderden de trouw en beloften van onze Vader niet. De liefde waarmee Jezus voor ons is gestorven is en blijft het fundament waarmee God zich naar ons uitstrekt. 

Het team van de Alpha-cursus is en blijft beschikbaar voor jou
Hoewel we de vorm van de Alpha-cursus even parkeren, komen we graag met je in contact als je voornemens was om deel te gaan nemen. Want, wat weerhoudt ons om samen even een “anderhalve-meter-bakje koffie” te doen? Een wandeling in de buitenlucht, ritje op de mountainbike of lekker safe bij te kletsen via de camera van je laptop of telefoon. Juist vandaag de dag hebben we meer mogelijkheden dan ooit om elkaar te ontmoeten.  

Wellicht loop je juist met hele specifieke vragen of worstel je ergens mee, dan is deze periode een mooi moment om in contact te komen. 

Stuur bij interesse een mailtje met je telefoonnummer naar info@alphanunspeet.nl. We nemen dan telefonisch contact met je op en kijken hoe we het beste samen op kunnen trekken.