Dakrestauratie Dorpskerk

Hanzebouw B.V. is al een aantal weken bezig met de restauratie van het dak van de Dorpskerk. Het meeste werk wordt gedaan boven de gewelven en onder het dak. Dit is niet zichtbaar voor de bezoekers van de kerk en we dachten bij de start van de werkzaamheden dat de bezoekers van de Dorpskerk daar ook weinig van zouden merken. Helaas zijn er zaken die wat tegenvallen waardoor er meer werk moet gebeuren dan gepland was. Het goede nieuws is dat een aantal geplande werkzaamheden niet doorgaan, omdat het niet nodig is. Per saldo blijft het meerwerk daardoor beperkt.

Waar we niet op gerekend hadden, is dat er stukken kalk van de gewelven naar beneden zijn gevallen. Ook de achterliggende constructie bleek slechter dan verwacht. Deze gaten moeten weer dicht gemaakt worden door de stukadoor en daarna moet de schilder dit weer netjes op kleur maken. Om erbij te kunnen, is het nodig dat we een steiger in de kerk plaatsen en dat zal het geval zijn boven de galerij aan de zijde van de toren. Dit geeft tijdelijk wat overlast wat ook gedurende een paar diensten merkbaar zal zijn, omdat de galerij dan afgesloten wordt en niet bruikbaar is. We proberen dit zo te plannen dat dit plaatsvindt na de belijdenisdienst die gehouden zal worden op D.V. 22 april.