Dankbaar genieten van iedere dag

Het einde van het jaar 2018 nadert. Je gedachten gaan misschien terug naar de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. En de dingen waar je dankbaar voor bent. Prediker is een ontzettend mooi boek dat ons verschillende wijsheden vertelt. Een daarvan is dat je moet genieten van het leven en het leven moet vieren, omdat het leven een geschenk is van God. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zou onderstaand stuk je kunnen inspireren. Zo aan het einde van het jaar mogen we onze zegeningen tellen en dankbaar zijn: het leven vieren.

Lezen: Prediker 3:12-13 (HTB)
Daarom trek ik de conclusie dat er niets beters voor een mens is dan blij te zijn en plezier in het leven te scheppen zolang hij kan. En daarnaast dat hij zou moeten eten en drinken en zou moeten genieten van alle vruchten van zijn werk, omdat dat alles een geschenk van God is.

Het gebeurde op een bruiloft in Kana. Er werd flink gevierd, want nog voordat de feestweek voorbij was, raakte de wijn op. Maar gelukkig hadden ze Jezus ook een uitnodiging verstuurd! Wat heerlijk om je bruiloft te vieren met de belangrijkste gast in je leven.

Jezus vond het belangrijk om meer te doen dan helpen bij nood en ziekte – hoewel dat een belangrijk onderdeel van zijn bediening was. Hij ging ook in op uitnodigingen van een bruiloft. Dat zegt al heel veel. Blijkbaar kunnen en mogen die dingen echt naast elkaar staan. Er is voor alles een tijd, zegt Prediker. Voor het bruidspaar en hun gasten was het een tijd om te feesten. Om blij te zijn, om te genieten.

We mogen het leven vieren! God vindt het zelfs belangrijk dat jij geniet van al het goede dat Hij jou geeft. En Hij geniet ook samen met jou. Zoals Jezus zelf ook deelde in die feestvreugde.

Laat Jezus elke nieuwe dag de eregast zijn in jouw leven. Dan kun je pas echt genieten omdat je je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Zo ging het ook met het kersverse echtpaar. Want nog voordat het bericht zich door de wandelgangen kon verspreiden, had Jezus het tekort aan wijn al rijkelijk aangevuld. Hij vond het belangrijk dat het feest doorging!

Bron: Cindy van Ooijen, Precious and Beloved