Diensten beluisteren/bekijken

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Overheid in samenspraak met de RIVM aanvullende maatregelen getroffen om de uitbraak van het Coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen betreft bijeenkomsten met meer dan 100 personen, geen doorgang te laten vinden. Dit heeft ook consequenties voor onze kerkdiensten.

Kerkomroep.nl heeft altijd een ruime overcapaciteit om op die manier een eventuele toename in kijkers en luisteraars op te kunnen vangen. Door de maatregelen die de Overheid opgelegd heeft, verwachten zij nu een zeer grote extra toename in aantallen kijkers en luisteraars. A.s. zondag 15 maart is een team beschikbaar dat de belasting van de systemen continu monitort, zodat de continuïteit en beschikbaarheid van de systemen zoveel als mogelijk gewaarborgd worden.

Er wordt voorrang gegeven aan luisteraars boven de kijkers om daarmee zoveel mogelijk mensen thuis van dienst te kunnen zijn.

Dit zijn onvoorziene omstandigheden die door hun omvang veel vergen van het platform. Het team doet a.s. zondag haar uiterste best om alle mensen thuis de dienst of viering op afstand mee te laten beleven.

Bij problemen met de videostream wordt geadviseerd om te ‘luisteren’ in plaats van te ‘kijken’.