Impressie ‘Heel Sion Wandelt’

Afgelopen week was ‘Heel Sion wandelt’. In de komende nieuwsbrieven
vindt u een verslag over hoe een aantal deelnemers dit ervaren hebben.

Impressie van Dick en Tim

Wat doe jij het liefst op een vrije dag?
Tim: In elkaar zetten van een bouwpakket, Ipad spelletjes en dingen opzoeken op internet.
Dick: Lezen, Natuurfilms bekijken en oppassen op vijf kleinkinderen.

Wat is je favoriete ijssmaak?
Tim: Pistache, Banaan en Dame Blanche.
Dick: Pistache en Malaga.

Welke bekende persoon (uit heden of het verleden) boeit en inspireert jou? Wat leer je van hem haar?
Tim: Jurjen ten Brinke (groot inspirator en maakt je enthousiast)
Dick: Pieter Omtzigt (goudeerlijk, kan niet tegen onrecht en maakt af waaraan hij begonnen is)

Vragen rond het thema van “Heel Sion Leest” in 2021: Ps.56 zegt: Ik vertrouw op God, ik vrees niet; wat zou de mens mij kunnen doen?
Tim: Ik heb zeker vertrouwen in God en mijn geloof, soms twijfel en dan komt de vraag in mij op “Waarom heeft God het laten gebeuren dat mijn zus zelfmoord heeft gepleegd?“
Dick: Zeker vertrouwen in God en mijn geloof (sinds ik mijn rugzakje heb afgelegd)

Vind je het moeilijk om anderen vertrouwen te schenken?
Tim: Totaal niet, ik ga uit van het goede in de mens!
Dick: Totaal niet, ik ga uit van het goede in de mens!

Vertrouwen is onmisbaar in de kerk, hoe is jouw ervaring daarmee?
Tim: Vertrouwen is geloof!
Dick: Om te kunnen vertrouwen moet je geloven!

Heb jij er nog vertrouwen in dat het goed komt met de coronacrisis?
Tim: Ik heb alle vertrouwen dat God een einde maakt aan deze crisis!
Dick: Ik heb vertrouwen dat het goed komt, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn als voor de crisis.

Heb jij vertrouwen in de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aanpak van de crisis?
Tim: Ik heb vertrouwen!
Dick: Ik heb vertrouwen!

Impressie van Jennie en Petra

Wij vonden het allebei verrijkend om te horen hoe Jezus in ons leven werkt. En zijn vertrouwen schenkt al voelen we dat niet altijd. Het is een zeker weten.

Groeten van Jennie Vierhout en Petra Bultman

Impressie van Evert en Dick

Een mooi initiatief waar we elkaar beter hebben leren kennen. Ook hier speelt vertrouwen een rol. Wat vertellen we elkaar wel en wat (nog) niet. Maar gedurende de wandeling hebben we ons kwetsbaar opgesteld en naast de stoere praat mochten we onze worstelingen delen maar ook de bemoedigingen die God ons weer gaf.

Vertrouwen heeft alles te maken met relatie. Het kennen van elkaar en het aanspreken van elkaar. Hier hadden we nog wat mooie voorbeelden vanuit ons werk hoe moeilijk het aanspreken soms is maar dat hieruit weer mooie relaties kunnen groeien en het vertrouwen hersteld kan worden.

Samengevat heeft vertrouwen volgens ons te maken met het beeld wat je van God hebt en het beeld wat je van mensen hebt. Stelt God jou teleur omdat je andere verwachtingen had dan mag je ook in gesprek met God. Je mag emoties tonen en je mag ook weten dat God nooit teleurgesteld is in ons.

Groeten van Evert Vierhout en Dick Pluim

Groet van Anja en Evelien

Groeten van Anja van de Gronden en Evelien Hofman

Impressie van Wijnand en André

Wat een goed en mooi idee is dit! We hebben een mooie flinke wandeling gemaakt. Naast het “gewoon” bijpraten hebben we ook op hart niveau gesproken over de plek van ons geloof in ons leven. Geloven en vertrouwen in goede én moeilijke tijden. Dit hebben we als waardevol ervaren.

Groeten van Wijnand de Jager en André van de Gronden

Impressie van Janet en Jaqueline

Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en onderwerpen wat meer uit te diepen.

Onze impressie/samenvatting:
vertrouwen hebben =vertrouwen geven=loslaten.

Dat kwam steeds terug als thema.
Groet Janet van Middendorp en Jacqueline Juffer

Impressie van Foka en Gea

Wij hebben samen een wandeling gemaakt van 6,5 km en genoten van de prachtige omgeving en het heerlijke weer. Ondertussen hadden wij een gesprek over Vertrouwen. Uit handen geven vinden wij allebei lastig, maar dit heeft ook te maken met jouw eigen ervaring.

Wat zijn wij Gezegend dat wij altijd vertrouwen mogen op onze Goede God!
Welke kant gaat het straks op met de kerk? Hebben wij er vertrouwen in dat het goed komt met het gemeenteleven van de Sionskerk? Deze vraag willen wij aan jullie mee geven!

Groet,

Foka de Jager en Gea Wijnbergen

Impressie van Renske en Coby

Wij hebben een prachtige wandeling in de omgeving van het station Hulshorst gemaakt. Een stukje Hulshorsterzand, genoten van de mooie omgeving met bloeiende krentenbloesem.

Tijdens de wandeling zijn er een aantal mensen langs gekomen, die ons inspireren en waar we van leren of leerden oa: Edith Eva Eger. Zij werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Ze is nu negentig, maar danst nog altijd Ze heeft een belangrijk en inspirerend verhaal. Antoine Bodar op zesjarige leeftijd voelt hij zich aangetrokken tot de liturgie. In hem ontstaat het verlangen priester te worden.

Vertrouwen een paar steekwoorden:

• Vertrouwen zit het woord trouw in
  • Vertrouwen vraagt veiligheid
  • Ook binnen de kerk vraagt vertrouwen veilgheid
  • Vertrouwen vraagt moed en durf
  • Vertrouwen kan snel geschaad worden
  • Je kunt te goed van vertrouwen zijn
  • Ps. 56: ik vertrouw op God, ik vrees niet.

Klinkt als stoere woorden, maar het kan je vaak wel helpen. Een goede basis dat God altijd te vertrouwen is. Ook soms bij teleurstellingen in mensen. Een heel mooi idee om juist in de coronatijd, nu er zo weinig ontmoetingen zijn, samen al pratend over een thema een wandeling te maken

Vriendelijke groet,
Renske van Veen en Coby Mulder