Janet van Middendorp

Mijn naam is Janet van Middendorp. Eind december 2004 werd ik voor het eerst uitgezonden door de Hervormde Gemeente Nunspeet om voor de GZB te gaan werken in een onderwijsproject in Zuid Soedan. In oktober 2012 werd ik voor de tweede keer uitgezonden nu in een gezamenlijke uitzending van GZB en Wycliffe naar Ethiopië.

In Ethiopië werk ik voor SIL (een zusterorganisatie van Wycliffe) in een onderwijsprogramma om de kinderen in de eerste klassen basisonderwijs les te geven in de taal die ze thuis spreken. De kinderen krijgen zo een goede basis om hun verdere onderwijs in misschien Amhaars en of Engels voort te kunnen zetten. In Ethiopië worden ongeveer 85 verschillende talen gesproken. Tot nu toe ben ik betrokken geweest in het voorbereiden van taalmethodes en geven van leerkrachten training in 17 van de minderheidstalen .

Binnen onze organisatie is ook een grote afdeling die zich inzet om de Bijbel te vertalen in verschillende talen, de “taal van het hart”, de taal die de betreffende bevolkinsgroep het best begrijpt.

Wilt u meer weten? Kijk op de janetvanmiddendorp.nl of kijk op de websites van de GZB of Wycliffe.