Kids 7+

Voor kinderen van 7 jaar en ouder (maar eigenlijk voor iedereen)

Hieronder vind je een aantal toffe filmpjes. Download en print je ook even de verwerking? Deze kun je na het filmpje maken en ergens een mooi plekje geven, of je kunt er misschien iemand blij mee maken. Maak er iets moois van!

Bekijk hier ook de filmpjes van Rick & Roos bij tante Toos


#15. Een fantastisch geschenk – deel 2.

Dit is ons laatste filmpje. Natuurlijk hadden we gehoopt elkaar weer te kunnen zien en samen in de kerk te kunnen zijn; laten we blijven bidden met elkaar dat dit snel weer zo mag zijn. Wat zijn we blij dat je de afgelopen periode veel van onze filmpjes hebt bekeken, de testjes/puzzels/tekeningen hebt gedaan en gemaakt, dat je misschien zelf hebt meegewerkt aan een filmpje, dat je bijbelteksten kunt opzeggen uit je hoofd (ken je ze nog?) en dat we je zoveel mooie verhalen mochten vertellen uit de Bijbel met elkaar.

Blijf je lezen in de Bijbel, zingen en bidden? We hopen je echt weer snel te zien!

Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking 1, verwerking 2 en verwerking 3.


#14. Een fantastisch geschenk – deel 1.

Dit filmpje (over twee weken komt deel II), ziet er een beetje anders uit dan onze vorige filmpjes. We willen hierbij ook even aan jullie laten weten, dat deze twee filmpjes, voorlopig de laatste filmpjes zullen zijn vanuit Kids 7+. Wat zijn we blij dat je de afgelopen periode veel van onze filmpjes hebt bekeken, de testjes/puzzels/tekeningen hebt gedaan en gemaakt, dat je misschien zelf hebt meegewerkt aan een filmpje, dat je bijbelteksten kunt opzeggen uit je hoofd (ken je ze nog?) en dat we je zoveel mooie verhalen mochten vertellen uit de Bijbel met elkaar.
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking1 en verwerking2.


#13. Het is Pasen.

Vandaag is het 1e Paasdag en dat betekent veel meer dan misschien een extra lekker ontbijt, chocolade-eieren zoeken en op 2e Paasdag een lekker dagje extra vrij. Nee, we denken er dan aan dat Jezus die is gestorven aan het kruis (Goede Vrijdag) is opgestaan en de dood heeft overwonnen! Wat een feest, vier je het mee?
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking1 en verwerking2.


#12. Maria giet olie over Jezus voeten.

Johannes 12:1-8 – 21 maart 2021
Spaar je ook ergens voor? Is het iets wat je zelf graag wilt of misschien een cadeau voor iemand anders? Stel dat je een cadeau mag kopen voor Jezus, wat zou dat dan zijn? Maria heeft een speciaal cadeau gekocht voor Jezus, zo laat ze haar liefde voor Jezus zien. Wij moeten onze liefde ook laten zien aan Jezus en elkaar!
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking.


#11. Jezus belooft Zijn Vrede.

Johannes 14:15-17, 25-28 – 07 maart 2021
Mijn Vrede zal altijd bij jullie blijven, verlies de moed niet. Eerst zal Ik weggaan maar daarna zal ik bij jullie terugkomen. Jezus vraagt aan Zijn Vader of Hij ons de Heilige Geest wil sturen om ons te helpen als Hij straks zelf naar de Hemel gaat en niet meer op aarde zal zijn. God stuurt ons de Heilige Geest, onze Helper, Hij is altijd bij je.
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking.


#10. Jezus wast de voeten van de leerlingen.

Johannes 13:1-5 – 21 februari 2021
Soms moet je gewoon iets doen voor een ander. Dit kunnen ook dingen zijn die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Elkaar helpen en iets voor een ander over hebben, is heel belangrijk. Jezus helpt ook anderen en doet zelfs iets waar verder niemand zin in heeft. Misschien weet je al wel over welk Bijbelverhaal het gaat?
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking.


#9. Voor alles is een tijd.

Prediker 3: 1-8 – 7 februari 2021
De tekst van vandaag is uit het boek Prediker. Voor alles in het leven is een eigen tijd: voor mooie dingen en verdrietige dingen.
Hier is een heel gaaf Slow Motion filmpje van gemaakt, dus kijk snel!”
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking.


#8. Omzien naar elkaar.

Lucas 10 : 37 – 24 januari 2021
We kennen het verhaal van de Samaritaan vast wel en daar gaat het deze keer over. Wat kunnen we daar nu van leren en wat kunnen wij doen in 2021 voor elkaar?
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking en voor de kleurplaat.


#7. Hoe leef je goed?

Micha 6 : 1-8 – 10 januari 2021
Vandaag een speciaal filmpje, want we krijgen bezoek! Benieuwd? Kijk dan God is goed voor jou! Hoe kun jij goed zijn voor God? Wees eerlijk, rechtvaardig, trouw, denk niet alleen aan jezelf-kijk naar een ander en leef dichtbij God. Kijk naar het filmpje, daar hebben we het er verder over.
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking en voor de kleurplaat.


#6. Zing voor de Heer.

Psalmen 150 – 27 december 2020
Vandaag een speciaal filmpje, want we krijgen bezoek! Benieuwd? Kijk dan maar snel. We vieren vandaag dat Jezus is geboren, de Redder van onze Wat een bijzonder jaar was 2020 en het nieuwe jaar begint al bijna. God zal ook in 2021 met je meegaan. Hij heeft een bestemming voor jou in deze wereld en in deze tijd!
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking.


#5. Samen Kerst!

25 december 2020 / Kerst
Vandaag een speciaal filmpje, want we krijgen bezoek! Benieuwd? Kijk dan maar snel. We vieren vandaag dat Jezus is geboren, de Redder van onze wereld.
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking 1 en verwerking 2


#4. De mensen zullen een stralend Licht zien.

Jesaja 9 : 1 – 6 – 13 december 2020 / 3e Advent
Superheld!
Een superheld met bovenmenselijke krachten? Die echt bestaat? Jazeker! Het is een superheld die er voor jou en ons wil zijn!
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking 1 en verwerking 2


#3. Jezus is het Licht voor de wereld.

Johannes 8 – 12 : 14 – 29 november 2020 / 1e Advent
Kun jij zonder licht leven, denk je? Dan zou het alleen maar donker zijn, je kunt niks zien, waar moet je heen? Mensen dieren en planten, we kunnen echt niet leven zonder licht. In de Bijbel staat: ??God is Licht?? en ??Jezus is het Licht voor de wereld?? dat is een heel ander soort Licht, ook dit Licht heb je nodig!
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking 1 en verwerking 2


#2. ‘En toen….? Gods trouw’.

CNS dienst – 15 november 2020
Bekijk het filmpje. Klik hier voor verwerking 1 en verwerking 2


#1. Samen één.

1 Korintiërs 1 : 10 – 13 – 1 november 2020
Bekijk het filmpje. Klik hier voor de uitleg, verwerking 1 en verwerking 2