Matthijn Buwalda in Nunspeet


Op zaterdag 18 mei verzorgt Matthijn Buwalda een muzikale avond in de Dorpskerk in Nunspeet. Bij dit éénmalige concert, dat los staat van de theatertour, staat het jongerenkoor Let’s Unite in het voorprogramma. Twee hele verschillende stijlen op één podium.

De organisatie van dit concert is in handen van de organisatie van de Heleboeldag. Met het organiseren van een heleboel concerten wil de organisatie het aanbod van haar activiteiten uitbreiden. De realisatie van kerkelijk centrum de Wheme biedt hiervoor volop nieuwe kansen. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de goede doelen van de Heleboeldag 2019.

Het concert begint om 20.00 uur in de hervormde dorpskerk te Nunspeet, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

In de voorverkoop is de verkoopprijs van de kaarten 12,50 euro inclusief consumptie. Aan de zaal is de verkoopprijs 15 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij

  • Christelijke Boekhandel Blijmare, Markstraat 8-a
  • Geniet van Fietsen bij Van Rumpt, Zwolsewegje 80
  • Kerkelijk Bureau Hervormde gemeente, ds. de Bouterlaan 5

Matthijn Buwalda (1983) is een Nederlandse zanger en liedschrijver. Sinds 2006 heeft hij verschillende cd’s uitgebracht en door heel Nederland concerten gegeven. Zijn eerste albums staan vol met zelfgeschreven liederen die ontstaan zijn vanuit zijn eigen kerkelijke achtergrond. Veel van deze nummers worden nog regelmatig gezongen in verschillende kerken.

Vanaf het album ‘Matthijn in het klein’ (2012) verlegt Matthijn de focus van kerkliederen naar Nederlandstalige luisterliedjes. Herkenbare liedjes die het verhaal vertellen van doodgewone mensen in het perspectief van Gods grote verhaal. De kerkzalen worden steeds vaker afgewisseld met kleine theaters. Deze lijn zet zich door op de cd’s ‘Auto met Chauffeur’ (2013) en ‘Straks, als ik geen pijn meer doe’ (2014). De theaterprogramma’s die volgen op deze cd’s worden goed bezocht en Matthijn blijkt zich thuis te voelen als verhalenverteller in het theater.

Matthijn heeft voor verschillende andere artiesten en televisieprogramma’s liederen geschreven. Het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ schreef hij samen met Henk Pool voor de bioscoopfilm ‘Achtste groepers huilen niet.’ Met dit nummer werden zij genomineerd voor een Rembrandt-Award voor beste titelsong. Ook won Matthijn de BUMA Cultuur prijs Beste lied in 2015 voor zijn nummer ‘Nog één rivier.’

Naast zijn werkzaamheden binnen de muziek is Matthijn regelmatig actief als columnist.

Jongerenkoor Let’s Unite is een fris, gepassioneerd, christelijk koor uit Nunspeet bestaande uit ongeveer 30 enthousiaste jongeren in de leeftijd van 16 tot 35 jaar. Onder de enthousiaste leiding van Dian Heerema zingen zij graag nummers van artiesten als Hillsong, Kirk Franklin, Opwekking en Matt Redman. Met het zingen van deze nummers willen zij graag God groot maken en hem centraal zetten tijdens het zingen.

Jongerenkoor Let’s Unite treedt meerdere keren per jaar op. Meestal tijdens kerkdiensten, maar ook samen tijdens concerten zoals 2 jaar geleden in een concert samen met Pearl Joan.