Najaarskledingactie voor Lesbos – WOK

Na intensief overleg hebben we als werkgroep besloten om de najaarskledingactie door te laten gaan. Met strikte, noodzakelijke maatregelen, denken we dat we dit veilig en verantwoord kunnen doen. Zoals zovele zaken dit jaar “anders dan anders” gaan, geldt dit ook voor de bestemming van de kleding.

Waar gaat de kleding naar toe?
We zijn in contact gekomen met een werkgroep van de VEG in Heerde, die al jaren goederen inzamelt voor Lesbos. Het is de bedoeling dat er begin november weer een container verstuurd wordt. Deze container is echter nog niet vol… Vanwege de grote nood die er is onder de vluchtelingen op dit eiland vinden wij dit een kans om ons steentje bij te dragen. Mede vanwege het feit dat het nog niet zeker is of de kleding, zoals gebruikelijk, op transport kan naar Hongarije, willen wij dit keer de kleding bestemmen
voor Lesbos.

Wat is er nodig?
– Winterkleding voor kinderen
– Winterkleding voor dames (maten S, M en L)
– Winterkleding voor heren (maten S en M)
– Nieuw ondergoed en sokken voor kinderen, dames en heren
– Schoenen voor kinderen, dames en heren

In verband met corona vragen wij u de kleding schoon aan te leveren. De dames en herenkleding graag apart aanbieden in tasjes/zakken met daarin bovenkleding (truien e.d.) en onderkleding (broeken e.d.). Dit ook op de zak vermelden.

Extra
Wat we dit keer ook inzamelen zijn toiletartikelen, zoals:
– Shampoo en conditioner
– Douchegel
– Bodylotion
– Deodorant
– Maandverband
– Scheermesjes en scheerschuim/-gel
– Tandenborstels en tandpasta
– Haarborstels en kammen (nieuw)

Wanneer?
De inzameling wordt gehouden op zaterdag 31 oktober van 9.00 tot 11.00 uur in de Sionskerk en Opstandingskerk in Nunspeet en de Kapel in Hulshorst. Diezelfde middag zullen de dozen naar Heerde
worden gebracht. Mochten de omstandigheden m.b.t. het corona-virus dusdanig wijzigen dat het niet verantwoord is, dan zullen we dit tijdig bekend maken.

Wij willen ons inzetten om onze medemens niet in de kou te laten staan: helpt u mee?!

Heeft u vragen? Bel gerust! Janny van Dongen: tel.: 06 21 93 21 99