Onderdak voor Oekraïners in Nunspeet!?

Wauw, wat een solidariteit vanuit Nederland en met name ook vanuit Nunspeet. Hartverwarmend!

Op dit moment zijn er veel acties om de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de buurlanden te ondersteunen met materiaal en voedsel. Ook worden er al Oekraïners in Nederland opgevangen. Maar de opvang in opvanglocaties is beperkt. Laten we in Nunspeet een gastvrije kerkelijke en burgerlijke gemeente zijn om deze mensen, die gevlucht zijn onder erbarmelijke omstandigheden, een warm huis aan te bieden!

Hierbij een oproep aan alle kerken in de burgerlijke gemeente Nunspeet om ruimte te creëren voor deze vluchtelingen, naast alle hulp die we op dit moment al kunnen geven. Het zijn voornamelijk vrouwen met hun kinderen, omdat de mannen van 18-60 jaar in het land moeten blijven om het te kunnen verdedigen. Hartverscheurend!

Heeft u ruimte in of bij uw woning, met een bed of slaapkamertje die leeg staat? Mail het dan naar Nunspeetbiedtonderdak@gmail.com. Ook als je vragen hebt en/ of wil meewerken met de organisatie! We willen eerst inventariseren hoeveel adressen er zijn en daarna gaan wij verder in overleg met de gemeente en verschillende instanties voor de organisatie van deze vorm van opvang.

Word ook direct lid van de Whatsapp-groep ??Nunspeet biedt onderdak? via deze link. Op die manier kunnen we ideeën uitwisselen, vragen stellen en elkaar bemoedigen.

We hopen straks veel adressen in Nunspeet/Elspeet/Hulshorst/Vierhouten door te kunnen geven, om deze vluchtelingen te gaan helpen! Het gaat in ieder geval om de eerste weken Meer informatie volgt na opgave. DEEL dit bericht via Facebook, Instagram etc.

Alvast dank!
Hartelijke groet,

Initiatiefnemers – Albert van Frankenhuyzen (Nunspeet) en ds. Gert de Kok (Hulshorst)