Onderdak voor Oekraïners!? – update

Wauw, wat een solidariteit vanuit Nederland en met name ook vanuit Nunspeet. Hartverwarmend!

Op dit moment zijn er veel acties om de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de buurlanden te ondersteunen met materiaal en voedsel. Er worden Oekraïners in Nederland opgevangen. Ook in Nunspeet is gebleken dat wij een gastvrije kerkelijke en burgerlijke gemeente zijn om deze mensen, die gevlucht zijn onder erbarmelijke omstandigheden, een warm huis aan te bieden! Dat was het gevolg  op onze oproep aan alle kerken in de burgerlijke gemeente Nunspeet om ruimte te creëren voor deze vluchtelingen.

Als je vragen hebt en/ of wil meewerken met de organisatie, kun je je via de site nunspeetbiedtonderdak.nl aanmelden!  Er worden al ruim 200 vluchtelingen in Nunspeet opgevangen, samen met de andere kerken in Nunspeet en Elspeet. Er is inmiddels een hele organisatiestructuur van vrijwilligers neergezet om deze vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden.

Zo wordt er door een breed platform, naast de opvang bij particulieren, bijvoorbeeld ook scholing, medische hulp, kleding, activiteiten, werk, voeding, leefgeld ( via de gemeente) en vervoer aangeboden. Inmiddels zijn er al veel vrijwilligers die hun hulp hebben aangeboden voor één van deze genoemde gebieden.

Inmiddels is de gemeente op zoek naar permanente vestiging voor deze vluchtelingen, mogelijk per 1 juli 2022.

Via de “Berichten van de Markt in de Huis aan huis “wordt u door de gemeente op de hoogte gehouden, via het kopje nieuws op de site www.nunspeetbiedtonderdak.nl, waar u alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van organisatie etc. kunt volgen.

ds. Gert de Kok (lid werkgroep pastorale begeleiding Oekraïeners)
en Albert van Frankenhuyzen (lid kernteam en huisvesting)