Outreach Athene – YWAM

Afgelopen maand had ik het voorrecht om een team mee te nemen naar Athene. De outreach was bedoeld om jonge mensen uit te nodigen om te zien hoe YWAM werkt en het missieleven er uitziet.

We bezochten de pleinen waar de vluchtelingen samenkomen, hadden veel gesprekken, deelden het evangelie en baden voor mensen. Er valt veel te zeggen over de politieke kant van de vluchtelingensituatie, maar toen ik daar met hen in een park zat en hun verhalen hoorde, kon ik niet anders dan bewogen zijn en hen liefhebben.

Tijdens ons bezoek aan Athene werkten wij ook samen met de Evangelical Church in Athene waar wij als kerk in Nunspeet mee verbonden zijn. We kregen een erg warm welkom en het was leuk onze broeders en zusters in Athene te ontmoeten. Het was bemoedigend om te zien hoe de kerk werkt: in de buurt wekelijkse maaltijden voor daklozen en armen verzorgen, douchemomenten en activiteiten organiseren. Naast dat doen ze nog veel meer om de liefde van Jezus te laten zien aan de mensen in hun omgeving.

De outreach was zeker een succes en we hopen in de toekomst meer van dit soort reizen te kunnen organiseren.