Paasgroetenactie 2022

Kaarten voor Oekraïense vluchtelingen
Al vele jaren is het een goed gebruik dat gemeenteleden kaarten met Paasgroeten sturen. Dit jaar willen wij u vragen om kaarten met Paasgroeten te schrijven voor Oekraïense vluchtelingen, die momenteel in Nunspeet verblijven.

Helpt u mee om de Oekraïense vluchtelingen een ??hart onder de riem te steken???

In voorgaande jaren hebben wij kaarten met Paasgroeten naar gemeenteleden in verzorgingshuizen, bewoners van ??s Heeren Loo en gevangenen gestuurd.

Wat wij u vragen, is dat u thuis één of meerdere kaarten schrijft. Wellicht lukt dat in het Oekraïens met behulp van Google Translate? Maar dat hoeft natuurlijk niet. Het mag ook in het Engels, Duits of Nederlands. Desgewenst mag u ook iets bij de kaart(en) doen. Wees creatief!

Vanaf Palmzondag op 10 april 2022 tot en met Tweede Paasdag op 18 april 2022 staat er in elk kerkgebouw een doos, waarin u uw kaart(en) kunt deponeren. De diakenen zorgen ervoor dat deze kaarten in de week na (ons) Pasen worden bezorgd bij de Oekraïense vluchtelingen. Op het moment van schrijven verblijven ongeveer 30 á 40 weeskinderen met hun begeleiders, in totaal ongeveer 70 personen, in hotel ??De Hoeve van Nunspeet??. Ook zijn Oekraïense vluchtelingen bij mensen thuis ondergebracht via Nunspeet biedt onderdak.

Wist u dat in Oekraïne het Paasfeest meestal op andere datums valt dan bij ons? Dit jaar is het Orthodox Pasen op zondag 24 april en maandag 25 april. Daarom zullen wij in de week na ons Pasen de kaarten met Paasgroeten bij de Oekraïense vluchtelingen in Nunspeet bezorgen.

Laten we met elkaar zorgen voor een mooi aantal kaarten! Van harte aanbevolen namens uw diakenen.

Paasstukjes voor gemeenteleden buiten Nunspeet
Gemeenteleden die (tijdelijk) buiten Nunspeet verblijven in een verpleeghuis, verzorgingshuis, revalidatiecentrum e.d. ontvangen een Paasstukje met bemoediging. Dit als groet en blijk van medeleven van de gemeenteleden van Hervormd Nunspeet. De diakenen bezorgen de Paasstukjes vóór Pasen bij circa 15 gemeenteleden.