Afspraken en praktische info openluchtdiensten Sionskerk

Enkele afspraken

De organisatie heeft een evaluatie gedaan en wil graag een paar dingen delen om nog wat verbeteringen door te voeren:

1. Aanrij- en vertrekrichting auto??s. Uiteraard komt iedereen al zoveel mogelijk met de fiets. We kunnen de veiligheid vergroten door iedereen die wel met de auto moet komen te vragen via een andere route dan de fietsers te komen en te gaan. Het alternatief: vanuit Nunspeet rij je dan eerst een stukje richting Doornspijk over de Zuiderzeestraatweg. In de flauwe bocht net voor Doornspijk ga je vervolgens linksaf en meteen weer rechtsaf Horsterweg, dan weer links Drostenweg. Daarmee omzeilen we het fietsverkeer. Na afloop gaan de auto??s ook via die route terug.

2. Aanvangstijdstip. We willen graag stipt om 9.30 uur beginnen. Dat lukt nog niet helemaal omdat nog niet iedereen tijdig een plekje heeft gevonden. Als iedereen 5 a 10 minuten eerder van huis vertrekt is dat opgelost. Dat moet lukken toch? We willen graag voldoende tijd tussen de diensten. Dit om Ichtus voldoende voorbereidingstijd te geven en de verkeersstromen veilig te houden.

3. Plaats in de dienst. De kosters vragen om de aanwijzingen op te volgen. Volgens de afspraken vullen we het terrein van voren naar achteren. Vriendelijk verzoek die plek(ken) in te nemen die op dat moment worden aangewezen. Elke plaats is prima!

4. Tijdig aanmelden. De aanmeldingen voor de diensten sluiten op donderdagavond 23.59 uur. De ervaring leert dat de ochtenddiensten wekelijks vol zijn. Meld je dus op tijd aan. Daarmee voorkom je voor de organisatie extra werk en kunnen we de voorbereidingen van de diensten in een keer compleet maken. Vriendelijk verzoek met bovenstaande rekening te houden. Samen regelen we het goed en veilig. Hartelijk dank!

Praktische info

• Alle coronaregels blijven van toepassing: thuis blijven bij klachten, anderhalve meter afstand op het hele terrein, gezondheidscheck en handen wassen bij aankomst.
  • Het verzoek is om zo veel  mogelijk met de fiets te komen.
  • Wie met de auto komt wordt gevraagd via Doornspijk aan te komen rijden en te vertrekken. Dit om het fiets- en autoverkeer te scheiden.
  • Kom op tijd, we willen graag echt om 9.30 uur met de dienst beginnen
  • De mensen met de hesjes zorgen ervoor dat alles voor en na de dienst veilig verloopt. Van belang om hun aanwijzingen goed op te volgen. Heb je vragen, meld je bij hen.
  • Het is niet mogelijk plaatsen te reserveren. De kosters wijzen je zitplek aan op basis van het opvullen van het terrein  (van voren naar achteren).
  • Bij warm, zonnig weer is het prettig een zonnebril, wat water en eventueel iets mee te nemen waar je schaduw van hebt, bijvoorbeeld een petje of een zonnehoed.
  • Om de toegang tot het terrein goed te coördineren zijn twee instroommomenten gemaakt ?? graag rekening houden met de aangepaste tijden:
    – Voor de mensen met eerste letter STRAATnaam  A-J ?? aankomst tussen 8.55 en 9.10 uur
    – Voor de mensen met eerste letter STRAATnaam K -Z  aankomst tussen 9.10 en 9.25 uur
  • Bent u uitgenodigd voor de dienst, maar op het laatste moment toch verhinderd? Geef het uiterlijk zaterdagavond 18.00 uur door via aanmeldensionskerk@hervormdnunspeet.nl
  • Het is mogelijk gebruik te maken van de kinderoppas en/ of de nevendienst. Zie het digitale aanmeldformulier.
  • Mocht op zaterdag blijken dat door (weers)omstandigheden de dienst verplaatst moet worden naar de Sionskerk ontvang je daarover in de loop van de dag een mail.  In de Sionskerk is plaats voor 100 bezoekers.
  • Al aangemeld en iets veranderen? Je kan d.m.v. de link in de bevestigingsmail altijd wijzigingen doorgeven. Wie een taak heeft in de dienst hoeft zich niet aan te melden.