Update Wimjan van den Berg

29 oktober 2019

Bijna twee jaar geleden nam ik zelf deel aan een DTS. Twee jaar later begint DTS voor mij opnieuw…

DTS (Discipleship Training School) is een cursus van zes maanden die iedereen die zich bij YWAM aansluit, doorloopt. De eerste drie maanden leer je jezelf kennen en groei je in jouw relatie met God. De laatste drie maanden ga je op uitzending waar je kunt toepassen wat je hebt mogen leren.

De eerste nationale DTS van Denemarken is momenteel een paar weken onderweg. De deelnemers komen samen voor hetzelfde doel: God kennen en Hem bekendmaken. Met vreugde mogen wij bekendmaken dat dit de grootste DTS is die we de afgelopen 20 jaar in Denemarken hebben gehad. Ik ben hier net een jaar actief en mag nu al vruchten zien.

Persoonlijk is dit voor mij een geweldig seizoen van voorbereiding op komend jaar. Dan hoop ik leiding te geven in Kopenhagen. Er zijn zoveel aspecten van leiderschap waarin ik kan groeien.

Soms heb ik de behoefte om effectiever te zijn of grotere dingen te doen. Maar dan herinnert God mij eraan dat het niet om alle geweldige dingen gaat die ik doe, maar om mijn gehoorzaamheid. Ik word onderdeel van iets groters dat God doet in de wereld.

In de komende maanden ontmoet ik de leiders in YWAM Denemarken om mij voor te bereiden op de rol als leider van Kopenhagen. Een belangrijk ding is om een team om mij heen te verzamelen, zodat wij het werk in Kopenhagen kunnen doen. Ik zou je willen vragen om te bidden dat God mensen naar het Kopenhagen-team bengt.

Laat mij het weten als jij nog vragen hebt of iets hebt waarvoor ik kan bidden.

Gods zegen,

Wimjan

——————————————————————————————————————

‘Daar zit ik dan alleen, weg van huis, in een vreemd land waar ik de taal niet spreek met mensen die ik net een week ken. En toch weet ik diep van binnen dat ik volledig op de plek ben waar ik moet zijn.

Ik ben veilig aangekomen in Kopenhagen (Denemarken). Ik heb mijn koffers uitgepakt, mijn Ikea kastje in elkaar gezet en inmiddels staat mijn eerste cactus in de vensterbank. Dit is mijn thuis voor komend jaar.

Het gebouw wat door Youth With A Mission in gebruik is, is gebouwd ergens in de 18de eeuw. Dus je kunt je voorstellen dat dit een leuk bouwproject is geworden door alle jaren heen. De ervaring die ik de afgelopen maanden in de bouw op heb gedaan, komt hier dus erg van pas. Zo stuurt God je soms beter voorbereid op pad dan je zelf denkt.

Naast de praktische zaken zijn we ook druk bezig met het opzetten van gebedsmomenten. We geloven dat alles wat we doen, mag komen vanuit de plek van intimiteit met God. Vanuit deze plek bouwen we verder aan een omgeving waar jonge mensen kunnen leren over God en zich voor kunnen bereiden op het werkveld.

Is het allemaal even makkelijk? Zeker niet. Ik heb zeker mijn momenten dat ik de mensen die me dierbaar zijn mis. Maar ook juist dan heb ik een troost, omdat ik weet dan mijn Vader in de hemel altijd bij mij is.

Wat ook nog een uitdaging is, is vertrouwen op het feit God ook zal voorzien op het moment dat mijn bankrekeningsaldo iets anders beweerd. Ik ben dan ook dankbaar dat de totale giften momenteel al 35,5% van mijn totale kosten van aankomend jaar dekken. Als je één van de personen bent die hieraan bijgedragen hebt: dank je wel.

Hoewel het een mooi bedrag is, is dit helaas nog niet genoeg om mijn onkosten te kunnen betalen in een duur land als Denemarken. Ik wil je dus nogmaals vragen of je zou willen overwegen om mij aankomend jaar te steunen. Mocht je mij willen steunen, kan dit door een invulstrook in te vullen op de folder die achterin alle kerkgebouwen ligt en deze in te leveren in de daarvoor bestemde doosjes. Vul de digitale invulstrook in om deze vervolgens te mailen.

Hoewel de afstand tussen ons groot is, weet ik dat God ook wil uitdelen van wat ik hier meemaak. Inmiddels blijven al 80 mensen op de hoogte van wat ik hier beleef via de e-mails die ik rondstuur met de verhalen die ik mee maak. Wilt u deze e-mails ook ontvangen? Stuur dan een mail.

Wil je mij in je gebeden bij God brengen? Wil je bidden dat God de juiste mensen samen zal brengen hier in Kopenhagen en dat Hij in al mijn financiële behoeften zal voorzien?’

Gods zegen,
Wimjan van den Berg