Voor Christ’s Hope naar Kenia


UPDATE

Helaas is onze aanvraag voor een ‘special pass’ om in Kenia vrijwilligerswerk te mogen doen op het laatste nippertje afgewezen door de ambassade in Nairobi. Dat was voor ons een teleurstelling, maar met een toeristenvisum is het toch nog mogelijk een bezoek te brengen aan een paar projecten van Christ’s Hope in Kenia en Tanzania (waar ook ons sponsorkind woont). We kunnen daar niet alles doen wat oorspronkelijk het plan was en daardoor gaan we nu voor een kleine maand i.p.v. twee maanden.

Corry en Albert van Frankenhuyzen.Eind september hopen wij, Albert en Corry van Frankenhuyzen, twee maanden vrijwilligerswerk te doen in Kenia. De Stichting Christ’s Hope zet zich in voor kinderen in Afrika die door extreme armoede en de gevolgen van aids in zeer kwetsbare omstandigheden leven.

Christ’s Hope zorgt ervoor dat deze kinderen naar school kunnen door voor hen het schoolgeld te betalen. Daarnaast wordt op de CarePoints – waar deze kinderen twee keer per week na schooltijd en op zaterdag opgevangen worden – (bijbels) onderwijs, medische zorg en sociaalemotionele begeleiding gegeven. Ook krijgen ze daar een gezonde warme maaltijd. 

Ze leren dat God van de bijbel er ook voor hen is en dat ze waardevol zijn, hoewel ze vaak door hun omgeving niet zo worden gezien. De stichting werkt in 7 Afrikaanse landen met het doel deze kinderen een unieke kans te geven later zelfstandig in hun levensonderhoud te voorzien.

Voor meer informatie: https://www.christshope.nl/albert-en-corry/

We hopen t.z.t. onze ervaringen met jullie te delen.