Wereldlichtjesdag

Elke jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Samen gedenken we kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en een gedicht. Vaak wordt het, speciaal voor deze dag geschreven, lied ”Precious Child” ten gehore gebracht.

Ontstaan van WereldLichtjesDag
World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Op diverse locaties in Nederland worden ook herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Wereldlichtjesdag Nunspeet
In 2017 hebben we Wereldlichtjesdag voor het eerst georganiseerd op het marktplein van Nunspeet. Op zondag 9 december 2018 zal Wereldlichtjesdag Nunspeet weer georganiseerd worden. Meer informatie zal tegen die tijd volgen via de huis aan huis krant en de facebook pagina van Wereldlichtjesdag Nunspeet.

Als u een kindje hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd en kunt u uw kindje aanmelden. Zijn/haar naam zal dan opgenoemd worden tijdens de bijeenkomst. Niets is verplicht, maar we willen iedereen die moet leven met het gemis van een kind benaderen. Broertjes, zusjes, grootouders zijn ook allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een kind van 17 jaar die overleden is aan een ernstige ziekte, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn/haar eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen die lang geleden al afscheid van hun kind hebben moeten nemen. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen. U kunt uw aanmelding doorgeven via de e-mail naar wereldlichtjesdagnunspeet@gmail.com.

Mocht u de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u zondag 9 december 2018 thuis om 19.00 uur een kaarsje branden. Immers: World Wide Candlelighting is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen.