Wijkdag Startweekend Opstandingskerk

Afgelopen weekend was voor alle wijkgemeenten het openingsweekend van het winterwerk. Vanuit de wijkgemeente Opstandingskerk is hier een kort verslag van gemaakt.

Na een uitgebreide aanmoediging van de organisatie hebben ruim 70 mensen zich opgegeven voor de fietstocht en bijna 30 kinderen voor het kinderprogramma. Tijdens de opening werden we erop gewezen dat wij vele leden van één lichaam zijn tot opbouw van Gods gemeente. Ook werd er aandacht besteed aan diegenen die er door omstandigheden helaas niet bij konden zijn.

Na het zingen van een lied werden we verdeeld over zes groepen. Twee groepen mochten meteen starten met het fietsen van de route. Twee groepen konden met het spel Jenga beginnen en de laatste twee groepen hebben in de kerk foto’s (wijkdag 2017) bekeken en kaarten voor zieken ondertekend. De groepen die tegelijkertijd vertrokken, fietsten de route in tegengestelde richting naar het rustpunt in Vierhouten. We kregen ook nog een lekkere versnapering mee voor onderweg.

We hadden de opdracht meegekregen om onderweg een originele groepsfoto te maken. Dit is uitgevoerd met heel veel creativiteit door de verschillende groepen. Bij het rustpunt stond er heerlijke koffie/thee met wat lekkers op ons te wachten. Hier hebben we vijf leuke spelopdrachten uitgevoerd: reuze-mikado, lucifers verplaatsen, pingpongballetje hooghouden, grote puzzels maken en houten paaltjes proberen om te gooien.

Nadat we uitgespeeld waren werd het tijd om de route te vervolgen. Na 26 kilometer gefietst te hebben kwamen we weer bij de Opstandingskerk aan. De kinderen waren toen een filmpje aan het kijken in de kerk, nadat ze eerder een speurtocht door de wijk hadden gedaan.

Het buitenterrein bij de kerk was gezellig aangekleed en toen de meeste deelnemers aanwezig waren, zijn we gestart in de kerkzaal met uitleg over de barbecue en het zingen van een gebed. Er waren in totaal meer dan 200 deelnemers. Voor de kinderen (en voor diegenen die zich nog kind voelden) waren er frikandellen, hamburgers en patat. Er was een ruime hoeveelheid vlees, salades (gemaakt door verschillende gemeenteleden) en drinken voor iedereen.

Het was een gezellige sfeer met genoeg ruimte voor een ontmoeting en een goed gesprek. Aan het eind van de barbecue was er voor iedereen fruit en een heerlijk ijsje. Ongeveer 30 tieners zijn na wat gegeten te hebben vertrokken voor lasergamen in het bos.

De afsluiting van de dag vond plaats in de kerk, waar de groepsfoto’s van de fietstocht werden getoond en de winnaar werd bekend gemaakt. Zij mochten een bos bloemen bij iemand naar keuze laten bezorgen. Ds. Ten Voorde sloot de dag af, waarna we een danklied zongen.

We kijken terug op een gezellige, verbindende en ontspannen wijkdag waarbij we nieuwe wijkgemeenteleden beter hebben leren kennen. Organisatie en vrijwilligers, hartelijk dank voor het vele werk voor deze dag en voor iedereen een gezegend seizoen gewenst!