Getuigenissen over belijdenis doen

Niet zien, wel vertrouwen.

Enkele (anonieme) getuigenissen over belijdenis doen.

1. Ondanks dat ik mijn twijfels heb gehad en ongetwijfeld zal hebben, geloof en weet ik dat God er voor mij is. Hoewel we dit niet altijd zo ervaren en soms twijfelen aan Hem is Hij een God van liefde, die onvoorwaardelijk om ons geeft. Hij is een God die zijn Zoon Jezus gaf om te sterven voor onze zonden, een God waar ik altijd terecht kan, hoe donker het ook wordt. Zo is God en tegen Hem wil ik “JA” zeggen. Omdat Hij ooit voor mij heeft, gekozen wil ik nu voor Hem kiezen. Belijdenis doen betekent voor mij definitief kiezen om mijn levensweg met Hem te vervolgen. Daarom zeg ik graag “JA”!

2. Vandaag doe ik belijdenis van mijn geloof. In de afgelopen tijd heeft God veel in mijn leven en in mij verandert. Dit gebeurde sinds het moment dat ik mij bewust voor Hem openstelde en om Zijn veranderende kracht vroeg. Eén van de dingen die ik heb geleerd, is het vertrouwen dat ik nooit alleen ben. Wanneer en waar dan ook, ik weet dat ik nergens alleen sta. Zelfs niet als ik het weer fout doe.
Ik wil bij Hem horen en ik weet dat mijn zonden niet langer dit in de weg staan dankzij Jezus’ dood en opstanding. Ik ben Gods kind en Hij houdt mij stevig vast voor altijd en zelfs daarna.

3. Dit jaar wil ik graag belijdenis doen van mijn geloof, maar waarom? God speelt in mijn leven een grote rol. Ik merk dat hoeveel mensen er ook op de wereld zijn God zich toch bezig houdt met mijn leven. Voornamelijk de laatste jaren heb ik gemerkt dat ik op God kan vertrouwen en ik wil heel graag mijn leven in zijn hand leggen. Er is niemand die mij beter kent dan God doet en dat geeft mij rust, ik ben in goede liefdevolle handen. Hoe het leven ook mag lopen, welke kant het ook op zal gaan ik weet dat ik het niet alleen kan en zie uit naar een leven met en voor Hem.

4. Voor mij is belijdenis als een anker uitwerpen, ik wil blijven geloven in God en een relatie met Hem opbouwen. Net als een pasgeboren baby heb ik nog veel dingen te leren en zullen er nog veel vragen en worstelingen op me af komen, maar die wil ik samen met God overwinnen. Ik voel me verwant aan de man die tot Jezus roept: “Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.” (Marcus 9 vers 24).