Collecte voor Sulawesi

A.s. zondag 14 oktober wordt de collecte voor de kerk vervangen voor de collecte voor het Christelijk Noodhulpcluster in actie voor Sulawesi.

Het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) komt in actie voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op Sulawesi. Er wordt gevreesd voor duizenden doden. Huizen, wegen en gebouwen zijn zwaar beschadigd. De Indonesische overheid heeft buitenlandse hulporganisaties gevraagd te ondersteunen bij de hulpverlening.

Chaos in Indonesië na aardbevingen en tsunami
‘De precieze omvang van de ramp op het eiland is nog onduidelijk, maar het is zeker dat de ravage groot is’, zegt Willem van Burgsteden, noodhulpspecialist. ‘De foto’s die binnenkomen doen denken aan de tsunami van 2004. Er is een muur van water over de kustlijn gekomen. Er zijn veel doden en veel mensen vermist. We zijn momenteel druk bezig om alle partners te mobiliseren. Er staan al medische teams klaar op het vliegveld.’

Help mee

Het Christelijk Noodhulpcluster vraagt zijn achterban het werk te ondersteunen met gebeden en giften. ‘De komende dagen zal duidelijk worden welke hulp het hardst nodig is,’ zegt Baas. “We starten zo snel mogelijk met het bieden van hulp, zoals voedsel, tijdelijk onderdak, water en gezondheidszorg.’

De organisaties binnen het cluster hebben hun rekeningnummers geopend voor hulp aan de slachtoffers van deze ramp. Giften aan een van de deelnemende organisaties kunnen worden overgemaakt via de website.