Update orgel Dorpskerk

12 maart

Nadat de afgelopen periode de schilderwerkzaamheden aan o.a. de orgelkas, wanden en plafonds rondom de orgelkas zijn afgerond, heeft Van den Heuvel Orgelbouw aangegeven dat de werkzaamheden aan het orgel zelf ook bijna voltooid zijn. Op 23 maart a.s. wordt het orgel teruggebracht naar de Dorpskerk en start de opbouw. De verwachting is dat de opbouw circa 4 weken in beslag neemt. Na deze montageperiode wordt het orgel verder afgesteld. Op dit moment kunnen we nog geen precieze datum van de ingebruikname met u delen. Zodra de datum van ingebruikname bekend is, communiceren we dit.

Hieronder nog een aantal foto’s van o.a. orgelpijpen waar herstelwerkzaamheden aan zijn verricht. Deze worden opnieuw op de stokken gepast. Deze herstelwerkzaamheden waren nodig in verband met corrosie die in een deel van het pijpwerk werd aangetroffen.

6 februari 2020

Het schilderwerk aan en rond de orgelkas is inmiddels bijna klaar. Zie de foto’s voor het prachtige resultaat. Of neem binnenkort zelf eens een kijkje in de Dorpskerk. Ondertussen werkt de firma Van den Heuvel in Dordrecht verder aan het binnenwerk. Ook hiervan zijn enkele foto’s bijgevoegd. Zo is er op een aantal foto’s te zien hoe o.a. het pijpwerk (nieuw en gerestaureerd) wordt ingepast.

30 januari 2020

Kort geleden informeerden wij jullie dat er steigers zijn geplaatst rondom het Van Dam orgel en dat er voorbereidende werkzaamheden verricht zouden worden. Inmiddels is de orgelkas geschuurd, schoongemaakt en al één keer in de juiste kleurstelling geschilderd. Ook zijn de werkzaamheden begonnen voor de bouw van een nieuwe trapopgang naar de orgelgaanderij. Zie de foto’s ter illustratie.

16 januari 2020

In een eerder stadium hebben we meegedeeld dat o.a. de orgelkast aan onderhoud toe is. Daarbij was het de wens om deze kast terug te brengen naar de oorspronkelijke kleurstelling (ivoor). Hiervoor was toestemming van de burgerlijke gemeente nodig.

Inmiddels heeft de burgerlijke gemeente deze toestemming ook daadwerkelijk verleend. Op korte termijn start de schilder met zijn (voorbereidende) werkzaamheden. Om die reden is er inmiddels een steiger voor het orgel geplaatst en zijn de frontpijpen verwijderd.

De frontpijpen worden tijdelijk opgeslagen in de consistorie. Hierbij voor de beeldvorming een aantal foto’s van de huidige situatie.

Voor meer informatie over de uitbreiding kijk op:

De orgelcommissie