Heleboeldag 2019

Een heleboel mannen en veel meer op de Heleboeldag

Zaterdag 13 juli organiseert de Hervormde Gemeente Nunspeet voor de 15e keer een Heleboeldag. Het afgelopen jaar is er weer enorm veel werk verzet. Vele vrijwilligers hebben geholpen tijdens de inzamelingen, maar ook buiten de inzamelingen om worden steeds meer goederen aangeboden. Daarnaast worden wij regelmatig benaderd voor het ophalen en inzamelen van oud ijzer en ook hier steken een aantal vrijwilligers veel tijd en energie in. We zijn dankbaar dat de voorbereidingen voor de Heleboeldag 2019 goed verlopen en dat we opnieuw kunnen rekenen op de aanwezigheid en inzet van vele enthousiaste vrijwilligers op de Heleboeldag zelf.

De afgelopen twee jaar hebben we op het marktplein gestaan. Echter, vorig jaar hebben we diverse mensen gesproken en via een enquête gepolst waar de voorkeur zou liggen voor de Heleboeldag 2019. Naar aanleiding hiervan heeft de commissie besloten om de Heleboeldag weer voort te zetten op het vertrouwde plekje, namelijk het Whemeplein. Het plein in combinatie met het Kerkelijk Centrum De Wheme biedt voldoende ruimte en praktisch gezien heeft het voor ons als organisatie ook veel voordelen.

Wij horen regelmatig dat men uitkijkt naar de Heleboeldag. De vele contacten die men op die dag heeft, worden als zeer prettig ervaren. Zaterdag 13 juli staan weer ruim 150 vrijwilligers klaar achter 55 kramen, op het meubelplein, bij de verkoop van oliebollen, pannenkoeken, het terras of bij de het Rad van avontuur. Voor iedereen is er wat te zien, te doen of te koop. Dit jaar is er geen tentoonstelling in de kerk en verkoop bij opbod.

We zijn verheugd dat het Nunspeets mannenkoor (NMK) om 11 uur een concert geeft in de Dorpskerk. Het NMK werd in 1946 opgericht door Jos Lussenburg, een in deze streken bekende schilder/kunstenaar. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden en wordt geleid door Henk van de Wetering uit Wilsum. Het NMK is een algemeen koor, dat beoogt een kwaliteitskoor te zijn. Alle soorten liederen zoals opera, operette, musical en geestelijk lied hebben een plaats in het repertoire. Alle reden dus om de activiteiten in en rond de kerk te bezoeken.

Door de hoge opbrengsten de afgelopen jaren kunnen wij meerdere doelen ondersteunen. Dit jaar hebben we besloten naast de bestaande vijf vaste doelen een extra doel financieel te ondersteunen. Dit zesde doel is een maatschappelijk verantwoord doel dat niet direct binding met de kerk heeft, maar wel in overeenstemming is met het gedachtegoed van de kerk. Dit jaar gaat de bijdrage naar de Stichting Present Nunspeet. De overige vijf doelen zijn het Jaffaproject van David Portovicz, Stichting AMCHA (‘Jouw Volk’), JV NIEK (aanschaf decor jaarfeest), Kapel Hulshorst voor de aanschaf van meubilair en naar het zendingswerk.

Wilt u meer informatie over de Heleboeldag? Bel of mail met de voorzitter van de organisatiecommissie: Gert Noorderink, Van Goghstraat 52, telefoon 0341 – 27 06 76 of stuur een e-mail.

Wat wij geloven

Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN (Bijbel, Johannes 14 vers 6)

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus? Wie kan dat bewijzen? Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is. Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus? Hij is de zoon van God. Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden. Hij is de Christus, dat betekent “Gezalfde”, want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen. En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet. …Lees verder

Van harte welkom!

Welkom op de website van Hervormd Nunspeet voor jou en andere geïnteresseerden; laagdrempelig en uitnodigend van karakter. We zijn erg benieuwd naar je reactie.

Reageer op de site

Één van onze diensten bezoeken?

Bezoek één van de diensten

Copyright 2019 Hervormd Nunspeet - Privacy statement - Facebook