Heleboeldag 2019

Een heleboel mannen en veel meer op de Heleboeldag

Zaterdag 13 juli organiseert de Hervormde Gemeente Nunspeet voor de 15e keer een Heleboeldag. Het afgelopen jaar is er weer enorm veel werk verzet. Vele vrijwilligers hebben geholpen tijdens de inzamelingen, maar ook buiten de inzamelingen om worden steeds meer goederen aangeboden. Daarnaast worden wij regelmatig benaderd voor het ophalen en inzamelen van oud ijzer en ook hier steken een aantal vrijwilligers veel tijd en energie in. We zijn dankbaar dat de voorbereidingen voor de Heleboeldag 2019 goed verlopen en dat we opnieuw kunnen rekenen op de aanwezigheid en inzet van vele enthousiaste vrijwilligers op de Heleboeldag zelf.

De afgelopen twee jaar hebben we op het marktplein gestaan. Echter, vorig jaar hebben we diverse mensen gesproken en via een enquête gepolst waar de voorkeur zou liggen voor de Heleboeldag 2019. Naar aanleiding hiervan heeft de commissie besloten om de Heleboeldag weer voort te zetten op het vertrouwde plekje, namelijk het Whemeplein. Het plein in combinatie met het Kerkelijk Centrum De Wheme biedt voldoende ruimte en praktisch gezien heeft het voor ons als organisatie ook veel voordelen.

Wij horen regelmatig dat men uitkijkt naar de Heleboeldag. De vele contacten die men op die dag heeft, worden als zeer prettig ervaren. Zaterdag 13 juli staan weer ruim 150 vrijwilligers klaar achter 55 kramen, op het meubelplein, bij de verkoop van oliebollen, pannenkoeken, het terras of bij de het Rad van avontuur. Voor iedereen is er wat te zien, te doen of te koop. Dit jaar is er geen tentoonstelling in de kerk en verkoop bij opbod.

We zijn verheugd dat het Nunspeets mannenkoor (NMK) om 11 uur een concert geeft in de Dorpskerk. Het NMK werd in 1946 opgericht door Jos Lussenburg, een in deze streken bekende schilder/kunstenaar. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden en wordt geleid door Henk van de Wetering uit Wilsum. Het NMK is een algemeen koor, dat beoogt een kwaliteitskoor te zijn. Alle soorten liederen zoals opera, operette, musical en geestelijk lied hebben een plaats in het repertoire. Alle reden dus om de activiteiten in en rond de kerk te bezoeken.

Door de hoge opbrengsten de afgelopen jaren kunnen wij meerdere doelen ondersteunen. Dit jaar hebben we besloten naast de bestaande vijf vaste doelen een extra doel financieel te ondersteunen. Dit zesde doel is een maatschappelijk verantwoord doel dat niet direct binding met de kerk heeft, maar wel in overeenstemming is met het gedachtegoed van de kerk. Dit jaar gaat de bijdrage naar de Stichting Present Nunspeet. De overige vijf doelen zijn het Jaffaproject van David Portovicz, Stichting AMCHA (‘Jouw Volk’), JV NIEK (aanschaf decor jaarfeest), Kapel Hulshorst voor de aanschaf van meubilair en naar het zendingswerk.

Wilt u meer informatie over de Heleboeldag? Bel of mail met de voorzitter van de organisatiecommissie: Gert Noorderink, Van Goghstraat 52, telefoon 0341 – 27 06 76 of stuur een e-mail.