Catechese

Vanaf de middelbare school kunnen jongeren naar catechisatie; een begrip binnen het protestants christendom in Nederland. Meer leren over het geloof als voorbereiding op de openbare belijdenis.

De wijken Sionskerk, Opstandingskerk en Hulshorst maken gebruik van de Follow Me methode van de HGJB. De dominee leidt het thema in. Vervolgens gaat de groep in kleine groepjes uiteen met elk een eigen mentor waar verder gepraat wordt over het betreffende thema. Lees hierover meer op de site van de HGJB. De wijk Dorpskerk maakt gebruik van een eigen methode. De catechese worden medio maart vaak afgesloten met een gezellige avond bowlen. Uiteraard ben je van harte welkom op de catechese. Bel of mail de scriba of dominee van de wijk waarin jij catechese wilt volgen.

Belijdeniscatechisatie
Wil jij belijdenis doen? Of ben je geïnteresseerd, maar twijfel je om wel of niet belijdenis te doen? Meld je (aan) bij jouw wijkpredikant.

Wat wij geloven

Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN (Bijbel, Johannes 14 vers 6)

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus? Wie kan dat bewijzen? Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is. Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus? Hij is de zoon van God. Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden. Hij is de Christus, dat betekent “Gezalfde”, want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen. En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet. …Lees verder

Van harte welkom!

Welkom op de website van Hervormd Nunspeet voor jou en andere geïnteresseerden; laagdrempelig en uitnodigend van karakter. We zijn erg benieuwd naar je reactie.

Reageer op de site

Één van onze diensten bezoeken?

Bezoek één van de diensten

Copyright 2021 Hervormd Nunspeet - Privacy statement - Facebook