Veldwerkers

Vanuit onze gemeente zijn diverse veldwerkers actief. Binnen de grenzen van Europa, maar ook ver daarbuiten. Hieronder worden er enkele genoemd. Sommigen met naam, anderen niet vanwege veiligheidsredenen.

 

Wimjan van den Berg

Wimjan van den Berg werkt en woont momenteel in Kopenhagen, Denemarken. Hij is daar op dit moment aan het werk met Youth With A Mission. 

Update september: Wimjan leider in Kopenhagen?

Toen ik tijdens mijn DTS in de bergen liep om het evangelie te delen met hen die nog nooit van Jezus hadden gehoord, mocht ik iets ontdekken over waar ik voor gemaakt ben. Hoewel het buiten 20 graden vroor had ik me nog nooit zo springlevend gevoeld. Daarom besloot ik toen samen met God om voor een jaar naar Denemarken te gaan, maar zelf wist ik in mijn achterhoofd al dat de kans vrij klein zou zijn dat ik na dat ene jaar terug zou keren naar Nunspeet voor mijn normale leven.

Een paar maanden geleden werd ik uitgenodigd door Ulrik, de landelijke YWAM-leider van Denemarken om mee te gaan naar een vergadering van alle landelijke YWAM-leiders van Noord-Europa. Dit was een geweldige ervaring.

De man die op dit moment de leiding heeft over YWAM in Kopenhagen stapt volgend jaar zomer op. Na overleg met de verschillende leiders binnen YWAM kwam er dus de vraag of ik die rol en verantwoordelijkheid op mij wil nemen. Die vraag had ik niet zien aankomen

Nadat wij samen hadden gebeden besloot ik een maand de tijd te nemen om deze beslissing te maken. Na een maand van veel gebed heb ik besloten deze taak op mij te nemen. Een uitdaging die ik zeker niet alleen aan kan, maar gelukkig mag ik het samen met God doen.

Wat verandert dat voor mij? De eerste verandering is dat ik een langere periode in Kopenhagen zal blijven. Het plan was eerst om één jaar te blijven. Dit is veranderd naar een mogelijke drie tot vijf jaar. Het betekent dat mijn persoonlijke leven ook meer grond zal krijgen in Kopenhagen. YWAM doet veel met korte termijn missie, missietrips en scholen. Maar om dit allemaal mogelijk te maken, zijn er ook mensen nodig die zich een langere periode willen inzetten en dat mag ik nu gaan doen in Kopenhagen.

Als je vragen hebt over wat ik je zojuist heb geschreven of wil je mijn nieuwsbrief met het uitgebreide verhaal ontvangen mail dan gerust: wimjanberg@hotmail.com.

Wil je bidden voor een goede voorbereiding op de taak die ik mag uitvoeren?

Gods zegen,

Wimjan

 

Susan Hennink

Susan is in juni 2019 haar uitzendtermijn voor 2 jaar begonnen voor Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Costa Rica. De eerste periode staat in het teken van het volgen van een opleiding. Dit is een school om het schrijversvak te leren. Het doel is om door geschreven verhalen God en de goede boodschap van het evangelie dicht bij de mensen te brengen. Nadat de opleiding voltooid is, gaat Susan haar administratieve vaardigheden inzetten op de basis van JmeO.

Wilt u een groet sturen in de vorm van een kaartje, dan is dit meer dan welkom op het volgende adres:

Apartado 252-2070 Sabanilla
Montes de Oca
San José
Costa Rica
Attn: Susan Hennink

U kunt Susan op de volgende manieren volgen:
Facebook
Website
– Het kerkblad

Als u de gebedsmail wilt ontvangen, kunt een e-mail sturen.

Giften zijn nog steeds van harte welkom. Deze kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL68 RABO 0341 2393 99 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Nunspeet o.v.v. TFC Susan Hennink.

De diaconie heeft een ANBI-status, dus uw giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Hartelijke groet,
TFC Susan (Erik Bouw, Johan Voortman, Arjan Schop)