Wimjan goes Denmark

Update januari 2020: Brazilië

Het is etenstijd op zondagmiddag in Nederland. Wij (Bert, Wilma en Mariëlle) zitten met z’n drieën aan tafel en genieten van onze middagmaaltijd. In Brazilië wordt Wimjan wakker en vertelt ons via Facetime over de afgelopen weken. De focus van het team van YWAM in Belo Horizonte ligt momenteel op het bezoeken van (jeugd)gevangenissen, ziekenhuizen en bordelen.

Wimjan en het team zijn geraakt door de gebrokenheid die ze daar zien. Een voorbeeld hiervan is hun bezoek aan een wijk met 25 huizen waar prostituees een kamertje huren. Eens per maand brengt het team een bezoek met taart om daar de verjaardagen van de afgelopen maand te vieren. Zo creëren zij een ingang om het evangelie te delen. Ook was Wimjan en het team samen met mensen van een plaatselijke kerk op een spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Om te bidden voor en met mensen. In een moment van gebed mochten zij getuige zijn van iemand die middenin alle pijn en gebrokenheid zijn leven gaf aan Jezus.

Verder vertelt Wimjan dat hij rond kerst door een vrouwengevangenis liep. Handen werden door de tralies gestoken en tranen vloeiden aan de andere kant wanneer Jezus liefde werd gedeeld. Het goede nieuws werd verteld en er vond gebed plaats. Wimjan omschrijft het werk dat ze mogen doen met de volgende woorden: "Ik zie geen prostituees, maar moeders en jonge vrouwen. Ik ontmoet geen heidenen, maar gebroken mensen met een lastig verleden die Jezus nodig hebben".

Wanneer wij van nature geneigd zijn ons te verwijderen van deze gebrokenheid, klinken de verhalen ver weg en raken ze ons niet. Bidt u mee voor het team van Wimjan? Dat ze Jezus mogen volgen en mogen uitdelen in Zijn naam.

Update september: Wimjan leider in Kopenhagen?

Toen ik tijdens mijn DTS in de bergen liep om het evangelie te delen met hen die nog nooit van Jezus hadden gehoord, mocht ik iets ontdekken over waar ik voor gemaakt ben. Hoewel het buiten 20 graden vroor had ik me nog nooit zo springlevend gevoeld. Daarom besloot ik toen samen met God om voor een jaar naar Denemarken te gaan, maar zelf wist ik in mijn achterhoofd al dat de kans vrij klein zou zijn dat ik na dat ene jaar terug zou keren naar Nunspeet voor mijn normale leven.

Een paar maanden geleden werd ik uitgenodigd door Ulrik, de landelijke YWAM-leider van Denemarken om mee te gaan naar een vergadering van alle landelijke YWAM-leiders van Noord-Europa. Dit was een geweldige ervaring.

De man die op dit moment de leiding heeft over YWAM in Kopenhagen stapt volgend jaar zomer op. Na overleg met de verschillende leiders binnen YWAM kwam er dus de vraag of ik die rol en verantwoordelijkheid op mij wil nemen. Die vraag had ik niet zien aankomen

Nadat wij samen hadden gebeden besloot ik een maand de tijd te nemen om deze beslissing te maken. Na een maand van veel gebed heb ik besloten deze taak op mij te nemen. Een uitdaging die ik zeker niet alleen aan kan, maar gelukkig mag ik het samen met God doen.

Wat verandert dat voor mij? De eerste verandering is dat ik een langere periode in Kopenhagen zal blijven. Het plan was eerst om één jaar te blijven. Dit is veranderd naar een mogelijke drie tot vijf jaar. Het betekent dat mijn persoonlijke leven ook meer grond zal krijgen in Kopenhagen. YWAM doet veel met korte termijn missie, missietrips en scholen. Maar om dit allemaal mogelijk te maken, zijn er ook mensen nodig die zich een langere periode willen inzetten en dat mag ik nu gaan doen in Kopenhagen.

Als je vragen hebt over wat ik je zojuist heb geschreven of wil je mijn nieuwsbrief met het uitgebreide verhaal ontvangen mail dan gerust: wimjanberg@hotmail.com.

Wil je bidden voor een goede voorbereiding op de taak die ik mag uitvoeren?

Gods zegen,

Wimjan

Updates over het leven van Wimjan in Denemarken.

UPDATE DECEMBER

In dit filmpje vertelt Wimjan van den Berg kort iets over wat hij aan het doen is in Denemarken: het leven in Kopenhagen. Hij is daar op dit moment aan het werk met Youth With A Mission. Wimjan heeft nog niet al zijn financiën rond. Als u de mogelijkheid heeft om hem te ondersteunen in zijn werk. Dan kunt u deze pdf invullen en versturen per e-mail. Alvast bedankt!

UPDATE OKTOBER

‘Daar zit ik dan alleen, weg van huis, in een vreemd land waar ik de taal niet spreek met mensen die ik net een week ken. En toch weet ik diep van binnen dat ik volledig op de plek ben waar ik moet zijn. Ik ben veilig aangekomen in Kopenhagen (Denemarken). Ik heb mijn koffers uitgepakt, mijn Ikea kastje in elkaar gezet en inmiddels staat mijn eerste cactus in de vensterbank. Dit is mijn thuis voor komend jaar. Het gebouw wat door Youth With A Mission in gebruik is, is gebouwd ergens in de 18de eeuw. Dus je kunt je voorstellen dat dit een leuk bouwproject is geworden door alle jaren heen. De ervaring die ik de afgelopen maanden in de bouw op heb gedaan, komt hier dus erg van pas. Zo stuurt God je soms beter voorbereid op pad dan je zelf denkt. Naast de praktische zaken zijn we ook druk bezig met het opzetten van gebedsmomenten. We geloven dat alles wat we doen, mag komen vanuit de plek van intimiteit met God. Vanuit deze plek bouwen we verder aan een omgeving waar jonge mensen kunnen leren over God en zich voor kunnen bereiden op het werkveld. Is het allemaal even makkelijk? Zeker niet. Ik heb zeker mijn momenten dat ik de mensen die me dierbaar zijn mis. Maar ook juist dan heb ik een troost, omdat ik weet dan mijn Vader in de hemel altijd bij mij is. Wat ook nog een uitdaging is, is vertrouwen op het feit God ook zal voorzien op het moment dat mijn bankrekeningsaldo iets anders beweerd. Ik ben dan ook dankbaar dat de totale giften momenteel al 35,5% van mijn totale kosten van aankomend jaar dekken. Als je één van de personen bent die hieraan bijgedragen hebt: dank je wel. Hoewel het een mooi bedrag is, is dit helaas nog niet genoeg om mijn onkosten te kunnen betalen in een duur land als Denemarken. Ik wil je dus nogmaals vragen of je zou willen overwegen om mij aankomend jaar te steunen. Mocht je mij willen steunen, kan dit door een invulstrook in te vullen op de folder die achterin alle kerkgebouwen ligt en deze in te leveren in de daarvoor bestemde doosjes. Vul de digitale invulstrook in om deze vervolgens te mailen. Hoewel de afstand tussen ons groot is, weet ik dat God ook wil uitdelen van wat ik hier meemaak. Inmiddels blijven al 80 mensen op de hoogte van wat ik hier beleef via de e-mails die ik rondstuur met de verhalen die ik mee maak. Wilt u deze e-mails ook ontvangen? Stuur dan een mail. Wil je mij in je gebeden bij God brengen? Wil je bidden dat God de juiste mensen samen zal brengen hier in Kopenhagen en dat Hij in al mijn financiële behoeften zal voorzien?’ Gods zegen, Wimjan van den Berg

DTS – UPDATE MEI

Ik had geen idee wat ik na mij opleiding moest gaan doen. Ja, ik had al gekeken naar een aantal hbo-studies, maar er was er geen een die me nu echt geweldig leek. Op een dag zei mijn zus tegen mij: ik had vanochtend stille tijd en moest aan je denken. Heb je er al eens over nagedacht om een DTS (Discipelschap Training School) te doen? Mijn reactie was niet overweldigend enthousiast. Het zat wel ergens in mijn achterhoofd, maar toen gebeurde het… Die zaterdag op jeugdgroep begon de spreker te praten over de DTS die hij had gevolgd een aantal jaar geleden. Toeval? Toch niet want de volgende dag begon ook de spreker in de kerk waar ik was over de DTS die hij had gevolgd. Was dit God of was ik dit zelf? Hoe kon ik dit zeker weten? Ik besloot toch maar eens te gaan praten met iemand die al eens een DTS had gedaan. Zo sprak ik Jonathan die gelijk enthousiast was en mij maar al te graag wou helpen met mijn vragen. Hij begon over een groep binnen YWAM die aan het pionieren was en dat trok mij wel. Verschillende opties kwamen voorbij: Duitsland, het Midden-Oosten, Nepal. Nepal? Ja, dat klonk vet. Maar waar lag het ook alweer? Ik had geen idee. Toch klonk het als de juiste plek om heen te gaan. Ik had nog nooit gevlogen en ook niet echt alleen gereisd, maar toch voelde ik enorm veel rust. Zelfs toen ik probeerde contact te leggen met de basis en 3 weken moest wachten op antwoord. Was dit dan ook weer toeval? Of was dit God? Heb jij wel eens van dat soort momenten dat je je dat afvraagt? Uiteindelijk was alles geregeld en ging ik voor een half jaar werk voor God doen. Tenminste, ik dacht dat dat de reden was waarom ik naar Nepal ging. Blijkbaar dacht God daar net iets anders over. Waarom Nepal? Dat is een vraag die ik enorm veel kreeg en niet wist hoe ik die moest beantwoorden. Want ja waarom wou ik naar Nepal? Maar toen ik aankwam in Nepal werd het me duidelijk… Benieuwd hoe dit verder afloopt? En wil je weten wat ik allemaal heb geleerd en wat mijn toekomstplannen zijn? Stuur me dan een mailtje, zodat je in mijn maillijst komt. Ik wil graag de dingen delen die ik met God heb mee gemaakt, maar ook jouw verhalen horen. Veel zegen, Wimjan van den Berg

Wat wij geloven

Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN (Bijbel, Johannes 14 vers 6)

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus? Wie kan dat bewijzen? Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is. Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus? Hij is de zoon van God. Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden. Hij is de Christus, dat betekent “Gezalfde”, want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen. En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet

Van harte welkom

Welkom op de website van Hervormd Nunspeet voor jou en andere geïnteresseerden; laagdrempelig en uitnodigend van karakter. We zijn erg benieuwd naar je reactie.

REAGEER OP DE SITE

Eén van onze diensten bezoeken?

BEZOEK ÉÉN VAN DE DIENSTEN