Verslag missiereis van het 20-jarig jubileum van Christ’s Hope

Geplaatst op 08-03-2023 in Nieuws

Verslag missiereis van het 20-jarig jubileum van Christ’s Hope
Verslag missiereis van het 20-jarig jubileum van Christ’s Hope
Verslag missiereis van het 20-jarig jubileum van Christ’s Hope
Verslag missiereis van het 20-jarig jubileum van Christ’s Hope

Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. (Psalm 8)

Zaterdag j.l. ben ik teruggekomen van een missiereis naar Afrika (Kenia) om samen met 12 andere landen uit de wereld, te vieren dat Christ’s Hope 20 jaar bestaat. Deze organisatie komt op voor weeskinderen, die als gevolg van aids, een zeer kwetsbaar leven leiden in de sloppenwijken in Zuid-Afrika, Congo, Angola, Tanzania, Uganda, Namibië en Kenia.
Tijdens het vieren van dit jubileum hebben we God mogen prijzen met dit grote internationale gezelschap, wel 10 dagen lang elke morgen en avond. Het was een belangrijk onderdeel van deze top, waar 1 Conrinthe 13 centraal stond.
 Tevens hebben we hier ook samen hard gewerkt aan een programmaververbetering voor de naschoolse opvang van deze kinderen. Zelf mocht ik een nascholingsaanbod voor het personeel presenteren, ter verbetering van de persoonlijke aandacht voor deze weeskinderen. Zij vragen immers deze extra aandacht vanwege de achterstand, verwaarlozing, voedselgebrek, mishandeling , het verdriet van verlies van ouders en de extreme omstandigheden waarin ze leven. Zo mag ik als vrijwilliger van deze organisatie helpen om bij de kinderen de vicieuze cirkel van ziekte ,armoede en gebrokenheid te doorbreken. Dit heeft een positieve impact op de hele omgeving. We hopen in de toekomst d.m.v. een training, handen en voeten te gaan geven aan scholing voor de “care givers” (zorgdragers)
 In vers 9 van psalm 8 zingen we dat hoe heerlijk het is, dat God zijn grote naam op aarde heeft uitgebreid. Dat raakte mij de afgelopen periode, vooral als je tijdens een bezoek aan een carepoint van Christ’s Hope de kinderen, ondanks de barre omstandigheden waarin ze leven, o.a. God groot ziet maken met zang en dans! 

"Mijn God wat is de mens op deez' aarde! De broze mens, hoe klimt hij tot die waarde. Dat Gij aan hen in zoveel gunst gedenkt. En 's mensenzoon, uw teerste liefde schenkt."

Dat Christ’s Hope, gesterkt en op deze summit door elkaar aangemoedigd, deze kwetsbare kinderen (“ broze kinderen”)  nog jaren lang een hoopvolle toekomst mag blijven bieden. Als u daaraan mee wilt doen, dan kunt u via de site christshope.nl ook één van deze kinderen sponsoren, voor 35 euro per maand. U vindt op de site ook nog andere mogelijkheden om te ondersteunen.    

Graag ook uw gebed voor dit droge deel van Afrika, m.n. voor regen en een goede oogst.