Psycho Pastorale Begeleiding

Iedere wijk van onze gemeente heeft mensen die worstelen met allerlei problemen. Bijvoorbeeld een burn-out, eenzaamheid, echtscheiding, relatieproblemen, gezinsproblemen, verslavingsproblemen, depressie, rouwverwerking, enz. Soms kun je daardoor even niet meer verder.

Onze gemeente heeft vrijwilligers laten toerusten om deze mensen te ondersteunen; de Psycho Pastorale Begeleiders. Zij hebben een tweejarige cursus gevolgd. Deze cursus heeft een christelijke achtergrond en geeft inzicht in het ontstaan en verwerken van diverse psychische/lichamelijke of relationele problemen. Deze cursus wordt verzorgd door de stichting Praktisch Persoonlijk Pastoraat Opleidingen in Ermelo.

PPB-ers zijn geen professionele hulpverleners. Wel willen ze met u/jou optrekken met een open hart en een luisterend oor binnen een sfeer van vertrouwen. De visie? Het delen van problemen en vragen kan helpen om te helen. Zoals Christus omzag naar de naaste in nood, zo zijn wij geroepen naar elkaar om te zien in onze noden. Daarbij is er ruimte om de Bijbel te openen. Samen zoeken naar troost en richting in Gods Woord. En er is ruimte voor gebed. Samen je verdriet en pijn bij God brengen geeft hoop.

Is het ook voor mij?
Hebt u/jij het gevoel dat PPB u zou kunnen helpen? Of twijfelt u/jij? Neem dan gerust contact met ons op. Samen komen we verder.

Hoe werkt het?
In een intakegesprek zal de PPB-er samen met u/jou bespreken waar (jo)uw behoefte ligt. We spreken regelmatig met elkaar en u/jij krijgt bezoek zolang u/jij wenst. In de regel is dat max. 1,5 tot 2 jaar. PPB-ers hebben geheimhoudingsplicht.

Contact
Dorpskerk: PPB-ers zijn inzetbaar als een gemeentelid tijdelijk meer pastoraat nodig heeft dan de predikant of ouderling kan geven. In uw wijk kunt u PPB aanvragen bij Ds. Herwig, tel. 0341-252295, bij uw wijkouderling of bij Ria van Harten, tel. 0341-257745, e-mail: rha@hb-netwerk.nl.

Kapel: PPB-ers zijn inzetbaar als een gemeentelid tijdelijk meer pastoraat nodig heeft dan de predikant of ouderling kan geven. In Hulshorst kunt u PPB aanvragen bij Ds. van Rumpt, tel. 0341-845692, uw wijkouderling of bij Nelleke Hoogendoorn, tel.0341-256657, e-mail: nellekehoogendoorn@gmail.com

Opstandingskerk: PPB-ers zijn inzetbaar als een gemeentelid tijdelijk meer pastoraat nodig heeft dan de predikant of ouderling kan geven. In uw wijk kunt u PPB aanvragen bij Ds. ten Voorde, tel. 0341-751501, bij uw wijkouderling of bij Anja de Boer, tel. 0341-251059, e-mail deboeranja@hotmail.com.

Sionskerk: PPB-ers zijn inzetbaar als een gemeentelid tijdelijk meer pastoraat nodig heeft dan de predikant of ouderling kan geven. In uw wijk kunt u PPB aanvragen bij Ds. Rodenburg, tel. 0341-258104, bij uw wijkouderling of bij Nelleke Hoogendoorn, tel. 0341-256657, e-mail: nellekehoogendoorn@gmail.com.