Oppas en nevendiensten

Als Jeugdwijkteam van de Sionskerk verlangen we ernaar dat kinderen al op jonge leeftijd verhalen uit de Bijbel horen. Al op jonge leeftijd zijn kinderen ontvankelijk voor deze verhalen.

Oppas
Voor wie: Kinderen van 0-3 jaar.
Waar: Peuterspeelzaal De Kikkerhof aan de Troelstrastraat.
Meer info: De Kikkerhof is op loopafstand van de kerk. Deze prachtige, veilige ruimte is speciaal ingericht voor peuters en daarom zal dit voor de kinderen van 0 tot 3 jaar een heerlijke ruimte zijn om te verblijven tijdens de kerkdienst. Tijdens de ochtenddienst zal er (indien gewenst) direct contact zijn tussen de oppasruimte en de kerkzaal.

Op Stap
Voor wie: Kinderen van 3 jaar en kinderen uit groep 1.
Waar: Zaal tegenover de consistorie (ingang Treubstraat)
Meer info: Je kunt je kind voor de dienst al naar deze ruimte brengen. Je kind mag ook mee de kerk in. Vlak voor de preek wordt de oproep gedaan om naar Op Stap te gaan. De kinderen komen tijdens de collecte weer terug in de kerk.

De methode ‘Op Stap’ is ontwikkeld door de HGJB speciaal voor de kinderen vanaf 3 jaar. Door ‘Op Stap’ kunnen we de kinderen vanaf 3 jaar meer verdieping geven. Het programma biedt Bijbelverhalen aan. Ook laat het programma kinderen op een eenvoudige manier kennis maken met onderdelen van een kerkdienst. Denk hierbij aan Doop, Avondmaal, gebed en zang. Oftewel: een ‘opstapje’ naar de kerkdienst.

Kindernevendienst 1
Voor wie: Kinderen uit groep 2 en 3
Waar: Zaal rechts, ingang zijde Oosteinderweg
Meer info: Bijna wekelijks is er Kindernevendienst 1. De kinderen starten in de kerk en krijgen voor de preek de oproep om naar de kindernevendienst te gaan. Daar horen zij een verhaal, zingen en knutselen. Tijdens de collecte komen ze weer terug in de kerk.

Kindernevendienst 2
Voor wie: Kinderen uit groep 4 en 5
Waar: Consistorie, ingang zijde Treubstraat
Meer info: Regelmatig, maar niet elke dienst is er Kindernevendienst 2. De kinderen starten in de kerk en krijgen voor de preek de oproep om naar de kindernevendienst te gaan. Daar horen zij een verhaal, zingen, doen een spel of knutselen wat. Tijdens de collecte komen ze weer terug in de kerk.

Bridge
Voor wie: Kinderen uit groep 8
Waar: In één van de zalen in de Sionskerk
Meer info: Bridge begint voor de dienst en duurt tot en met het einde van de kerkdienst. Bij Bridge leer je andere kinderen kennen die ook in groep 8 zitten en bijna naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Tijdens Bridge is het altijd gezellig! Je praat met elkaar over de Bijbel, doet spellen en nog veel meer leuke dingen. Jij bent van harte welkom! 
Wanneer: Dit wordt vermeld in de nieuwsbrief van de Sionskerk.

Kindermoment
Eén keer in de maand, als er geen kindernevendienst is, wordt er in de ochtenddienst een Kindermoment gehouden. Dit Kindermoment wordt uitgevoerd door dominee Rodenburg.
De kinderen horen aan de hand van een eenvoudig voorbeeld, waarover de preek gaat. Ook wordt er een kinderlied gezongen. Op deze wijze wordt er extra aandacht besteed aan de kinderen, zodat zij zich thuis voelen in de kerkdienst.
Wanneer: Dit wordt vermeld in de nieuwsbrief van de Sionskerk.

Wat wij geloven

Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN (Bijbel, Johannes 14 vers 6)

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus? Wie kan dat bewijzen? Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is. Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus? Hij is de zoon van God. Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden. Hij is de Christus, dat betekent “Gezalfde”, want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen. En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet. …Lees verder

Van harte welkom!

Welkom op de website van Hervormd Nunspeet voor jou en andere geïnteresseerden; laagdrempelig en uitnodigend van karakter. We zijn erg benieuwd naar je reactie.

Reageer op de site

Één van onze diensten bezoeken?

Bezoek één van de diensten

Copyright 2020 Hervormd Nunspeet - Privacy statement - Facebook