DTS Wimjan van den Berg

Ik had geen idee wat ik na mij opleiding moest gaan doen. Ja, ik had al gekeken naar een aantal hbo-studies, maar er was er geen een die me nu echt geweldig leek. Op een dag zei mijn zus tegen mij: ik had vanochtend stille tijd en moest aan je denken. Heb je er al eens over nagedacht om een DTS (Discipelschap Training School) te doen? Mijn reactie was niet overweldigend enthousiast. Het zat wel ergens in mijn achterhoofd, maar toen gebeurde het…

Die zaterdag op jeugdgroep begon de spreker te praten over de DTS die hij had gevolgd een aantal jaar geleden. Toeval? Toch niet want de volgende dag begon ook de spreker in de kerk waar ik was over de DTS die hij had gevolgd. Was dit God of was ik dit zelf? Hoe kon ik dit zeker weten?

Ik besloot toch maar eens te gaan praten met iemand die al eens een DTS had gedaan. Zo sprak ik Jonathan die gelijk enthousiast was en mij maar al te graag wou helpen met mijn vragen. Hij begon over een groep binnen YWAM die aan het pionieren was en dat trok mij wel. Verschillende opties kwamen voorbij: Duitsland, het Midden-Oosten, Nepal. Nepal? Ja, dat klonk vet. Maar waar lag het ook alweer?

Ik had geen idee. Toch klonk het als de juiste plek om heen te gaan. Ik had nog nooit gevlogen en ook niet echt alleen gereisd, maar toch voelde ik enorm veel rust. Zelfs toen ik probeerde contact te leggen met de basis en 3 weken moest wachten op antwoord. Was dit dan ook weer toeval? Of was dit God?

Heb jij wel eens van dat soort momenten dat je je dat afvraagt? Uiteindelijk was alles geregeld en ging ik voor een half jaar werk voor God doen. Tenminste, ik dacht dat dat de reden was waarom ik naar Nepal ging. Blijkbaar dacht God daar net iets anders over. Waarom Nepal? Dat is een vraag die ik enorm veel kreeg en niet wist hoe ik die moest beantwoorden. Want ja waarom wou ik naar Nepal? Maar toen ik aankwam in Nepal werd het me duidelijk…

Benieuwd hoe dit verder afloopt? En wil je weten wat ik allemaal heb geleerd en wat mijn toekomstplannen zijn?
Stuur me dan een mailtje, zodat je in mijn maillijst komt. Ik wil graag de dingen delen die ik met God heb mee gemaakt, maar ook jouw verhalen horen.

Veel zegen,
Wimjan van den Berg