Kindernevendienst 22 juli

We lezen Genesis 25:19-34. In dit verhaal wordt de tweeling Jakob en Esau geboren. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op God die kiest voor de jongste zoon. Dat is bijzonder, omdat eigenlijk de oudste zoon het belangrijkst was. Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Esau die andere dingen belangrijker vindt dan zijn rechten als oudste zoon. Hij kijkt alleen naar het nu, en niet naar de toekomst.

U kunt met de jongste kinderen doorpraten over kiezen. Leg steeds twee dingen voor waar uw kind uit zou kunnen kiezen. Wat kiest het en waarom? God koos voor de minder belangrijke zoon (de jongste).

Met de oudste kinderen kunt u het hebben over Esau die moet kiezen tussen twee dingen die hij belangrijk vindt: zijn recht als oudste zoon of het eten van soep. Praat met elkaar eens door over belangrijke keuzes maken: welke keuzes heeft u voor uw kind gemaakt? Wat vond u daarin belangrijk? Welke keuzes heeft het zelf al mogen maken? Welke middelbare school wil uw kind kiezen? Of welk beroep? Waarom vindt u de kerk en geloof belangrijk?