Leiding gezocht

We zijn op zoek naar jou, zodat we de oppasleiding en de kindernevendienstleiding in de Sionskerk kunnen versterken!

Fijn dat je dit bericht leest. Je bent dus gemotiveerd om kinderen van de gemeente op hun niveau over Jezus te vertellen. Dit kun je op verschillende manier doen: je geeft leiding, vertelt een Bijbelverhaal, je helpt bij het knutselen of je speelt met de kinderen. Om je een indruk te geven van de invulling van de oppas en de kindernevendienst volgt hieronder nog wat uitleg.

Oppas
De oppas vindt plaats op zondagochtend vanaf 9.30 uur tot het einde van de kerkdienst. De oppas is bedoeld voor kinderen die nog niet naar school gaan. Als je wilt helpen bij de oppas word je om 9.30 uur in de kerk verwacht, zodat je er bent als de eerste ouders hun kind komen brengen.

Wat moet ik doen?
Samen zet je het speelgoed klaar voordat de oppas begint. De kinderen die het een beetje spannend vinden probeer je op hun gemak te stellen (door bijvoorbeeld met ze te gaan spelen). Tijdens de oppas let je op of het goed gaat met alle kinderen, soms moet er een kindje worden verschoond of naar de wc. Je kunt samen een spelletje doen, kleurplaat kleuren of bijvoorbeeld een puzzel maken. Halverwege gaan we samen wat drinken en een koekje eten. Mocht je het leuk vinden om een bijbelverhaal te vertellen, dan vinden we dat heel fijn! Samen zingen we ook vaak een paar liedjes. Als alle kinderen aan het einde van de dienst weer zijn opgehaald, help je nog even mee om alles weer op te ruimen.

Hoe vaak ben je aan de beurt?
Ongeveer 1 x in de 6 weken, je krijgt een jaarschema wanneer je bent ingepland. Natuurlijk kun je onderling wisselen, mocht er een datum niet uitkomen.

Met wie?
We proberen in ieder geval 2 volwassen leiding en 2 tieners per zondag in te plannen.

Kindernevendienst
Kindernevendienst 1 en 2 is bedoeld voor de kinderen van groep 1-5 van de basisschool. De kinderen zitten eerst in de kerkzaal en voor de preek wordt op de beamer aangekondigd dat de kinderen naar de nevendienst kunnen gaan. Daar blijven de kinderen tot de preek afgelopen is en tijdens de collecte komen ze de kerk weer in. Dit betekent dat de kindernevendienst ongeveer 30-45 minuten duurt.

Wat moet ik doen?
Als je wilt helpen bij de kindernevendienst vertel je een Bijbelverhaal, praat je door over het Bijbelverhaal en doe je een verwerking met de kinderen. Je krijgt een week van tevoren per mail het Bijbelverhaal aangeleverd dat je mag vertellen. Dit verhaal staat helemaal uitgeschreven dus je kunt het ook voorlezen. In diezelfde mail staan ook verschillende mogelijkheden voor een verwerking waaruit je zelf mag kiezen. Ook kun je liederen zingen die in de liedjesmap staan.

Met wie?
Er staat minimaal 1 volwassene per keer op het rooster die de hoofdleiding heeft tijdens de nevendienst. Diegene is verantwoordelijk voor het vertellen van het verhaal en het regelen van de verwerking. Je kunt je ook met z’n tweeën opgeven, zodat je afwisselend de hoofdleiding bent. Er worden ook tieners ingeroosterd die de hoofdleiding ondersteunen. Er wordt gewerkt met vaste teams.

Hoe vaak ben je aan de beurt?
Je wordt vanaf januari 2019 ingeroosterd, waarbij je ongeveer een keer in de twee maanden aan de beurt bent.

Enthousiaste tieners gezocht!
Ben jij een enthousiaste tiener die het leuk vindt om met kinderen om te gaan. Geef je dan op!
Je mag op zondag helpen bij de oppas of bij de kindernevendienst. Geef aan waar je het liefst wilt helpen. Dan kijken wij of het mogelijk is. Natuurlijk kun je je ook samen opgeven met een vriend of vriendin!

Hoe meld ik me aan?
Je kunt een mail sturen naar oppassionskerk@hervormdnunspeet.nl of naar gerrievanderhoef@kpnmail.nl. Vermeld daarbij duidelijk je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en ook of je bij de oppas of de kindernevendienst wilt helpen. Je kunt je ook opgeven als reserveleiding. Dan word je niet vast ingeroosterd, maar kun je incidenteel gebeld worden als iemand een keer niet kan.

Het zelf ervaren? Kom vrijblijvend gewoon een zondag meedraaien en ervaar hoe het is om leiding te zijn. Laat het ons even weten en dan spreken we snel iets af.

Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt kun je ons altijd mailen, appen of bellen.
Annemarie Mulder: 06-51371341
Gerrie van der Hoef: 06-40470463