Proef voor Hoop

De meegemaakte omstandigheden in Tanzania waren schrijnend en zullen voorlopig nog wel even op ons netvlies blijven zitten: veel gezinnen in krottenwijken wonen in schamele huisjes van golfplaten met weinig lichtinval, zonder elektra en een grote kans op lekkage. Ook zagen we hoe tientallen vrouwen vaak langer dan 12 uur voor 1 dollar per dag in een steengroeve bezig waren om grote stukken steen in kleine steentjes te bikken. En zo zijn er meer beelden van armoede die ons nog wel even zullen bijblijven.

Maar wat ons ook zeker bij blijft, is de dankbaarheid en de blijdschap welke we dagelijks van dichtbij hebben ervaren. Heel bijzonder om dit te horen van mensen die met weinig zo tevreden kunnen zijn! Wat bemoedigend om van hen te horen dat door onze komst zij weer hoop voor de toekomst hebben.

Wij gingen naar Tanzania om van Gods liefde (uit) te delen, maar zijn door de ontmoetingen die we hebben gehad rijk gezegend teruggekomen. We voelen ons bevoorrecht dat wij op deze manier in Gods Koninkrijk mogen werken. Ons verlangen om te dienen is door deze reis weer versterkt.

Graag willen wij ons opnieuw inzetten voor kansarme kinderen die zonder hulp geen hoopvolle toekomst hebben. Christ’s Hope komt op voor aids- en weeskinderen in Afrika. Door hen te helpen kunnen zij naar school en krijgen ze Bijbels onderwijs, eten en zorg. Voor hen is dit een boodschap van hoop.

Volgend jaar wil ik (Wiebe) meedoen aan Ride for Hope: een fietstocht van 800 km in Zuid-Afrika. Mijn sponsordoel is om 5.000 euro op te halen voor deze kwetsbare kinderen. Je kunt me steunen via www.christshope.nl/wiebe

Op vrijdag 22 november (in tegenstelling tot de eerder genoemde 15 november in het vorige kerkblad) is er een wijnproeverij in De Wingerd, Oosterlaan 147 in Nunspeet voor dit goede doel. In overleg met Diederick Heijda en Wim Schippers is er een selecte keuze gemaakt van hoge kwaliteitswijnen. Kom deze wijnen vanaf 20.00 uur proeven. Kosten deelname: €10. Opgave kan via w.oosterhaven@tele2.nl

Jeannette en Wiebe Oosterhaven