Update uit Kenia

Even een berichtje over onze ervaringen in Kenia en Tanzania. We zijn al bijna 6 weken onderweg  en hebben veel moeilijke maar ook mooie dingen gezien. We hebben inmiddels 11 carepoints van Christ’s Hope bezocht waarvan 7 in Kenia en 4 in Tanzania. Ook hebben we ons sponsorkind, Faraja, in Tanzania bezocht.

We zijn bij hem thuis geweest en hebben zijn ouders en een paar broers en een zusje ontmoet. Dat was heel bijzonder. Onze brieven naar hem zullen in het vervolg veel persoonlijker zijn.

Op dit moment zijn we in Nairobi. Een grote stad waar het verkeer één grote chaos is. De carepoints van Christ’s Hope zijn vlakbij de sloppenwijk in de Mathare-vallei. De armoede daar is schrijnend. We hebben al veel armoede gezien, maar wat we hier zien gaat ieder verbeeldingsvermogen te boven. De mensen hier wonen heel dicht op elkaar in krotten van golfplaten. De paden die ertussendoor lopen liggen vol afval en als het geregend heeft zijn het modderpaden. Het stinkt er ook erg.

Maar er is ook het werk van Christ’s Hope! Wat is het geweldig om te zien hoe blij de kinderen zijn die hier mogen komen. Christ’s Hope betaalt hun schoolgeld en schooluniform en geeft hen 3x per week een voedzame warme maaltijd. Op zaterdag en in de vakanties worden er bijbellessen gegeven en lessen over christelijke waarden, hygiëne en sociale vaardigheden. Ook wordt met behulp van de methode Genesis Design geleerd hoe je aids kunt voorkomen door te leven volgens de bijbel.

Het is een feest om de dagopening van de kinderen mee te maken. Buiten in een grote kring zingen ze een aantal liederen, wordt er gebeden, soms ook door kinderen en worden er bijbelteksten opgezegd. Het is ongelofelijk als je ziet dat kinderen vanaf 6 jaar alle bijbelboeken al uit hun hoofd op kunnen zeggen.

Wat ook zo mooi is om te zien, is hoe de kinderen een enorm bord vol eten naar binnen werken. Dat is natuurlijk geen wonder als je weet dat sommige kinderen het met één maaltijd per dag moeten doen.

Er zijn 3 carepoints van 50 kinderen. Ieder carepoint heeft 4 groepen van ongeveer 12 tot 15 kinderen. Ze hebben kleine lokaaltjes maar het is echt geweldig hoe liefdevol de care givers met deze mensen omgaan. Afgelopen maandag maakten we een dag van vasten en bidden mee samen met de care givers en de koks van de drie carepoints. Wat was dat mooi! We hoorden verhalen van care givers , die zelf in deze wijk opgegroeid zijn. Traumatische verhalen, maar zo vol van geloof en vertrouwen in God. Dat is het wat onze reis zo bijzonder maakt! We willen graag iets betekenen voor deze mensen, maar we ontvangen zelf ook zo ontzettend veel van hen.

We zijn heel erg blij en dankbaar dat wij in de gelegenheid zijn deze reis te maken. Als je het leuk vindt om over onze ervaringen te lezen, hierbij de link van onze blog: https://cenainkenia.blogspot.com.

De hartelijke groeten van Corry en Albert van Frankenhuyzen.