Pastoraat

Psycho Pastorale Begeleiding

In iedere wijk van onze kerk zijn er mensen die worstelen met allerlei problemen.
Bijvoorbeeld: een burn-out, eenzaamheid, echtscheiding, relatieproblemen, gezinsproblemen, verslavingsproblemen, depressie, rouwverwerking, enz.
Zou u graag met iemand daarover willen praten? Dat kan, want in iedere wijk zijn er mensen die er voor u/jou willen zijn: de PPB-ers. Het kan helpen bij de verwerking of aanvaarding van problemen om die met een PPB-er te delen in een sfeer van vertrouwen, waardoor je het gevoel krijgt dat je er niet meer alleen voor staat. En niet alleen erover praten, maar ook in gebed alle verdriet en pijn bij God neerleggen.
De PPB-ers volgden een tweejarige cursus Psycho Pastorale Toerusting en hebben geheimhoudingsplicht.

PPB-ers zijn inzetbaar als een gemeentelid tijdelijk meer pastoraat nodig heeft dan de predikant of ouderling kan geven. In uw wijk kunt u PPB aanvragen bij Ds. ten Voorde, tel. 0341-751501, bij uw wijkouderling of bij Anja de Boer, tel. 0341-251059, e-mail deboeranja@hotmail.com.

Wat wij geloven

Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN (Bijbel, Johannes 14 vers 6)

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus? Wie kan dat bewijzen? Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is. Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus? Hij is de zoon van God. Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden. Hij is de Christus, dat betekent “Gezalfde”, want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen. En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet. …Lees verder

Van harte welkom!

Welkom op de website van Hervormd Nunspeet voor jou en andere geïnteresseerden; laagdrempelig en uitnodigend van karakter. We zijn erg benieuwd naar je reactie.

Reageer op de site

Één van onze diensten bezoeken?

Bezoek één van de diensten

Copyright 2018 Hervormd Nunspeet