Op Stap

Als jeugdwijkteam van de Sionskerk verlangen we ernaar dat kinderen al op jonge leeftijd verhalen uit de Bijbel horen. Al op jonge leeftijd zijn kinderen ontvankelijk voor deze verhalen.

‘Op stap’ is bedoeld voor kinderen van 3 jaar en kinderen uit groep 1.

‘Op Stap’ start net als de kindernevendiensten voor de preek en tijdens de collecte zullen de kinderen weer terugkomen in de kerkzaal. Dit betekent dat de kinderen van 3 jaar en kinderen uit groep 1 het eerste deel van de eredienst zullen meemaken. Mocht dit voor uw kind een belemmering zijn, dan is het mogelijk de kinderen voorafgaand aan de eredienst in de ‘Op Stap’-ruimte te brengen. Deze kinderen kunnen dan, voorafgaand aan het programma, heerlijk spelen in deze ruimte. Ook na afloop van het programma kunnen zij daar blijven spelen, zodat ze na de dienst opgehaald kunnen worden.

Tijdens ‘Op Stap’ wordt er gebruik gemaakt van de methode  ‘Op Stap’. Dat is een methode van de HGJB die speciaal ontwikkeld is voor  kinderen vanaf 3 jaar. Het programma biedt Bijbelverhalen aan en laat kinderen op een eenvoudige manier kennis maken met onderdelen van een kerkdienst. Denk hierbij aan Doop, Avondmaal, gebed en zang. Oftewel: een ‘opstapje’ naar de kerkdienst.

Voor deze leeftijdsgroep zal er tijdens de ochtenddiensten met een Kindermoment ook gewoon ‘Op Stap’ zijn.

Heeft u vragen over ‘Op Stap’? Mail naar: kindernevendienstsionskerk@hervormdnunspeet.nl