Nieuw hier?

Geloven in Nunspeet

In Nunspeet staan verschillende kerkgebouwen. Met name op zondag en doordeweekse avonden zie je er veel activiteiten. Je hebt je wellicht wel eens afgevraagd wat gebeurt daar nou allemaal? Waarom gaan mensen hier naar toe? Wat zoeken ze of wat vinden ze er?
Deze pagina wil je iets vertellen over onze kerk, de Hervormde Gemeente Nunspeet. We horen bij de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast zijn er nog andere gemeenten, kerkgenootschappen en vormen van geloofsbeleving in Nederland. Wij zeggen niet dat we de beste zijn of de mooiste kerken hebben. Wij vinden het belangrijk om aan te geven wat we willen delen: Geloof, Hoop en Liefde. Het is onze overtuiging dat we daarmee het leven op aarde voor elkaar beter kunnen maken en dat geeft vertrouwen, ook voor later.
Wie je ook bent, welkom in de kerk!

image-4285955Kerst of Pasen zijn bijvoorbeeld van die momenten dat je opeens naar de kerk wilt gaan. Maar misschien komt het ook wel op een heel ander moment, bijvoorbeeld als je ergens in de natuur iets moois ziet. Of je piekert over vragen van leven of dood. Misschien ben je nog nooit in de kerk geweest, of is het al heel lang geleden. Je bent altijd van harte welkom in één van de 1800 kerken van de Protestantse Kerk. En er is er altijd één in de buurt. Dus: wie je ook bent, welkom in de kerk!

Geloven doe je in de kerk, twijfelen ook.
Uit onderzoek blijkt dat mensen denken dat geloven een voorwaarde is om bij een kerk te horen. Maar is dat wel zo? Natuurlijk niet! Ook als twijfelaar of zoeker ben je van harte welkom in de kerk. De kerk is juist een plek voor de grote vragen van het leven, dus ook voor twijfel, voor dankbaarheid, voor demonstreren tegen onrecht en voor rouw.

Protestants zijn

Waar staat de Protestantse Kerk precies voor? Dat is natuurlijk uit te leggen in een officiële missie en visie. Maar liever laten wij mensen aan het woord over wat zij verstaan onder ‘protestants zijn’ en hopen dat het je aanspreekt.
Wil je meer weten over de Hervormde Kerk in Nunspeet. Dan kun je ze op deze website opzoeken onder wijken. Daar staat meer informatie over de kerk die het dichtst bij jou in de buurt is. We hopen je van harte te mogen begroeten in één van onze gebouwen!

logo

Heb je een vraag, dan kun je deze via de website stellen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van iemand van de kerk.

Reageer

Wat wij geloven

Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN (Bijbel, Johannes 14 vers 6)

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus? Wie kan dat bewijzen? Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is. Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus? Hij is de zoon van God. Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden. Hij is de Christus, dat betekent “Gezalfde”, want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen. En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet. …Lees verder

Van harte welkom!

Welkom op de website van Hervormd Nunspeet voor jou en andere geïnteresseerden; laagdrempelig en uitnodigend van karakter. We zijn erg benieuwd naar je reactie.

Reageer op de site

Één van onze diensten bezoeken?

Bezoek één van de diensten

Copyright 2021 Hervormd Nunspeet - Privacy statement - Facebook